Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem terjedt el a kiskert...

Miért nem terjedt el a kiskertekben a lencse termesztése?

Figyelt kérdés
2019. nov. 15. 17:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Nem volt rá igény
2019. nov. 15. 18:11
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
Mert sokkal gazdaságosabb nagyban, sőt köztesként termeszteni.
2019. nov. 15. 18:21
 3/12 mindentudó99 ***** válasza:
66%
Mert ritkán esszük. Én olyan ritkán hogy soha . Miert termesztenénk akkor? Bab jobban fogy . Tele is a kert minden évben
2019. nov. 15. 18:23
 4/12 A kérdező kommentje:

A krumplit is gazdaságosabb nagyban termeszteni, meg a babot is, meg a paradicsomot is. Mégis termesztik a házikertben.

Pl. tormából sem fogy sok, mégis sok kertben megtalálható. Szinte mindenféle növénnyel találkoztam már, olyanokkal is, amik kevésbé ismertek (pl. bordáskel, mángold, tarlórépa). A lencsét viszont mindenki ismeri. Mégsem látni szinte sehol a kiskertekben.

2019. nov. 15. 18:30
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Mert a tarhonya termesztés kiszorította.
2019. nov. 15. 18:30
 6/12 anonim ***** válasza:
57%
Az ananászról ne is beszéljünk...
2019. nov. 15. 18:39
 7/12 anonim ***** válasza:
97%

kis mag, kis hüvely...

kézzel kifejteni problémás

csépelni, rostálni, szelelni lehet, de az megint problémás a háztájiban

2019. nov. 15. 18:49
 8/12 anonim ***** válasza:
52%
Pont azért amiért a rizs se.
2019. nov. 15. 19:22
 9/12 anonim ***** válasza:
42%
Én azért nem termesztem, mert utálom. Babot, paradicsomot, krumplit pedig szeretem, azokat termesztem minden évben, ez az egyszerű oka :D
2019. nov. 15. 19:23
 10/12 anonim ***** válasza:
68%
Anyám próbált, de egyáltalán nem érte meg vele piszmogni. A krumplit is abbahagyta. Ami esetleg (az íze miatt) mehet a paradicsom, paprika. Aki nagyon unatkozik, nagy kertje van, az uborka, tök.
2019. nov. 15. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szemüveg lencse ragasztás. Hogy kéne ezt kiviteleznem?

Tehát van két lencsém, amit az előző szemüvegemből szedtem ki. Valahogy rá szeretném rögzíteni belülről az egyik napszemüvegembe, hogy adott esetben legyen egy dioptriás napszemüvegem. Kérdés, milyen módszerrel tehetném ezt úgy, hogy a látásomat ne zavarja?

Miért nem vág egyenesen a lézergravírozóm?

Van egy ilyen lézergravírozóm, van hozzá a gyári és azon kívül egy F=38,1 mm es és egy F=25,4 mm es lencsém, próbáltam már minddel vágni plexit, viszont ha 5 mm es plexit vágok akkor elég ferde lesz a vágás, esetleg másik lencse kellene hozzá?

Nagy méretű kézi nagyítót hol lehet kapni?

Sziasztok! Szükségem lenne egy méretes kézi nagyítóra. 20 és 30 centi átmérő közötti lenne jó. Amiket webshopokban meg neten mindenfelé találtam eddig, azok maximum 11 centi. Ha valaki véletlenül látott normális méretű kézi nagyítót is valahol, jelezze, legyen szíves.

Hogyan kell kertben lencsét termeszteni?

Hasonló esetleg a termesztése a babéhoz? Milyen talaj jó ennek. Mifelénk agyagos, közepes termőtalaj van.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!