Miért nem terjedt el a kiskertekben a lencse termesztése?

válasza:

válasza:A krumplit is gazdaságosabb nagyban termeszteni, meg a babot is, meg a paradicsomot is. Mégis termesztik a házikertben.
Pl. tormából sem fogy sok, mégis sok kertben megtalálható. Szinte mindenféle növénnyel találkoztam már, olyanokkal is, amik kevésbé ismertek (pl. bordáskel, mángold, tarlórépa). A lencsét viszont mindenki ismeri. Mégsem látni szinte sehol a kiskertekben.

válasza:

válasza:

válasza:kis mag, kis hüvely...
kézzel kifejteni problémás
csépelni, rostálni, szelelni lehet, de az megint problémás a háztájiban

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tehát van két lencsém, amit az előző szemüvegemből szedtem ki. Valahogy rá szeretném rögzíteni belülről az egyik napszemüvegembe, hogy adott esetben legyen egy dioptriás napszemüvegem. Kérdés, milyen módszerrel tehetném ezt úgy, hogy a látásomat ne zavarja?
Van egy ilyen lézergravírozóm, van hozzá a gyári és azon kívül egy F=38,1 mm es és egy F=25,4 mm es lencsém, próbáltam már minddel vágni plexit, viszont ha 5 mm es plexit vágok akkor elég ferde lesz a vágás, esetleg másik lencse kellene hozzá?
Sziasztok! Szükségem lenne egy méretes kézi nagyítóra. 20 és 30 centi átmérő közötti lenne jó. Amiket webshopokban meg neten mindenfelé találtam eddig, azok maximum 11 centi. Ha valaki véletlenül látott normális méretű kézi nagyítót is valahol, jelezze, legyen szíves.
Hasonló esetleg a termesztése a babéhoz? Milyen talaj jó ennek. Mifelénk agyagos, közepes termőtalaj van.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!