Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyümölcs vagy zöldség mag...

Gyümölcs vagy zöldség mag csíráztatása hogyan szakszerű?

Figyelt kérdés

Tehát, pl. sárgadinnyéből frissen kivett magokat kötelező kiszárítani csíráztatás előtt?

Neten így konkrétan nem találtam rá, hogy hogy kell eljárni friss gyümölcs/zöldség-ből kiszedett maggal.

Sárgadinnyéből szedtem ki magokat, pár órát száradt, utánna kevés langyos vízbe tettem őket, néhány már kis csírát is engedett, szabad így csíráztatni, nem fullad meg a mag?

A válaszokat előre is köszönöm!



2013. júl. 13. 21:48
 1/1 anonim válasza:

Hello!

Jó lenne tudni, hogy milyen céllal csíráztatsz?

Ha tárolni akarod a magot, akkor mindenképpen célszerű kiszárítani, mert nedvesen zacskóba zárva biztos megpenészedik.

Ha csak arra vagy kíváncsi, hogy kikel-e akkor lehet, hogy érdemesebb egy kis cserépbe ültetni.

Konkrétan a sárgadinnye mag kicsírázásához 3-10 nap szükséges és 25-35 fok, de az idő és a hőmérséklet is növényenként változó (lásd: [link]

Ráadásul egyes növényeknek a csírázáshoz fényre van szüksége (pl.: kapor), egyeseknek meg kifejezetten sötétségre és az sem mindegy, milyen mélyre ülteted, szóval nem árt némi tájékozódás a növényről, mielőtt csíráztatni kezdesz.

Ha viszont étkezési csírát szeretnél előállítani (búzacsíra, görögszéna csíra stb.), azt itt írják le:

[link]

2013. júl. 23. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!