Lédús, édes paradicsom fajták?
Vettem Marmade, és Korall fajtákat, illetve Zömök és Fürtös-et, jó a hozamuk, de igazából egyik sem vált be.
Viszont a szomszédtól kaptunk palántákat amiket a piacról hozott, azok hatalmas, édes paradicsomokat hoztak! Kívül gyakran még sárgás, de érezni, hogy puha, belül pedig érett, lédús, édesek.
Nem tudom milyen fajta, valószínűleg mentenem kell majd a magjait, de ha tudnám milyen, inkább megvenném, mert sokat szeretnék ültetni belőle.
Igen, helyben kelve nagyon erős és ellenálló lesz, mert a főgyökere megindul lefelé, néhány gyökér szerteszét, palántának nevelve meg lesz egy csomó másodlagos gyökere a főgyökér helyett, és kisebb talajrészt hálóz be.
Én úgy szoktam eltenni magot, hogy a paradicsomot elvágom vízszintesen, ujjal a résekbe nyúlva kinyomom a magokat, aztán ha kész vagyok, drótos levesszűrőbe öntöm, az ujjaimmal körbe dörzsölgetem és kevergetem egy-két percig, így a magokról lekopik a hús. Vagy kétszer ki is öblítem közben, a végére egész tiszták lesznek, mint a boltiak. Ha elkészültem, egy műanyag tányérra borítom, széthúzgálom, aztán egy hét múlva papírtasakba teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!