Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lesz a következ...

Szerintetek mi lesz a következő lépés amit a kormány tesz majd a koronavírus védelme érdekében?

Figyelt kérdés

Nyilván a jelenlegi határzár nem igazán jött be, a terjedést meg feltételezni merem, hogy meggátolják vagy legalább megpróbálják meggátolni, de vajon mivel?


Csak kíváncsi vagyok ki mire tippel, nem pedig konkrétumra vagyok kíváncsi.szept. 6. 20:39
A kérdező szavazást indított:
További utazással kapcsolatos törvényekkel
Maszkviselés kötelezővé tétele az utcán is
Teljes iskolazár (óvoda, általános iskola, középiskola, egyetem)
Iskolazár, de nem teljes (csak az általános iskola felső tagozat, középiskolák, egyetem)
Hibrid oktatás
Kijárási korlátozás
Kijárási tilalom
Vásárlási idősáv
Rendezvények teljes tilalma (lakodalmak, szalagavatók, stb)
Nem lesz további korlátozás
53 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A szavazáson belül több mindennel. Ide egy dolog édes kevés már.
szept. 6. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Csak vásárlási idősávot ne.


Szerintem, a felső tagozatos iskoláknál, középiskolákban, felsőoktatásban online oktatás kellene.

Ennek lenne olyan hozadéka,hogy sokkal kevesebben utaznának tömegközlekedési eszközökön.

szept. 6. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ismét lesz kijárási korlátozás, valamint a rendezvényeket sem fogják engedni. Esetleg megint bevezetik az idősávot, aminek örülnék. Legalább nem totyorogna előttem a sok nyugger a boltban.
szept. 6. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
Kimaradt a lehetőségekből, de a maszkviselés brutális ellenőrzése és retorziója a kötelező helyeken.
szept. 6. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!


Ijj de szépen néz ki a szavazó lista, 7 ember szavazott, mind másra :D Kíváncsi vagyok hogy fog kinézni holnap ilyenkor ez a szavazó lista :D

szept. 6. 21:10
 6/11 anonim ***** válasza:
20%

Egészségügyi törvénymódosítás:


Ez a 1997. évi CLIV. törvény [ Eütv. ] módosítása, mely január 1-én lesz hatályos...ezt akarjátok, hogy bármit meg lehessen veletek tenni?


Hatály: 2021.I.1. - 2021.V.25.

Járványügy

56. § (1) A járványügyi tevékenység célja a fertőző megbetegedések, a járványok megelőzése és leküzdése, valamint az emberi szervezet fertőző betegségekkel szembeni ellenállóképességének fokozása.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltak megvalósítása érdekében

a) * az egészségügyi államigazgatási szerv

aa) az egyén személyes szabadsághoz való jogainak gyakorlását az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja,

ab) a betegek jogait az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja,

ac) a természetes és jogi személyeket, továbbá a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteket az e törvényben meghatározott intézkedések tűrésére, illetve megtételére kötelezheti;

b) a kötelező járványügyi intézkedést foganatosító egészségügyi szolgáltató a betegek jogait az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja.

(3) Kötelező járványügyi intézkedés foganatosításához nincs szükség a beteg beleegyezésére, azonban a beteget - az eset körülményeihez képest - ekkor is megilleti a tájékoztatáshoz való jog.

(4) * Az 57-74. §-ok alkalmazásában fertőző betegen a fertőző betegségre gyanús személyt is érteni kell. Fertőző betegségre gyanús személy az, aki a miniszter rendeletében meghatározott fertőző betegségben szenvedő személlyel, annak használati eszközével, váladékával érintkezett, illetve a fertőzés terjedési módjából adódóan feltételezhető, hogy a fertőző betegség kórokozója a szervezetébe került.

(5) * A 44-52. § és 56-74. § alkalmazásában a (4) bekezdésben említett miniszteri rendeletben meghatározott fertőző betegséggel azonos tekintet alá esik az Egészségügyi Világszervezet 2009. évi XCI. törvénnyel kihirdetett Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályai (a továbbiakban: NER) rendelkezéseire tekintettel nemzetközi horderejű közegészségügyi-járványügyi szükséghelyzet előidézésére képes, korábban ismeretlen vagy szokatlanul súlyos formában, illetve a megszokottnál lényegesen nagyobb gyakorisággal, járványosan előforduló betegség vagy állapot is.

(6) * A NER végrehajtása érdekében az egészségügyi államigazgatási szerv ellátja a nemzeti NER tájékoztatási központ feladatait.

Védőoltások

57. § (1) A védőoltás célja a fertőző betegségekkel szembeni aktív, illetve passzív védettség kialakítása.

(2) * A miniszter rendeletben határozza meg azokat a fertőző betegségeket, amelyek esetében

a) életkorhoz kötötten,

b) megbetegedési veszély esetén, illetőleg

c) külföldre történő kiutazás esetén a kiutazó költségén

kötelező védőoltás elrendelésének van helye. *

(3) * A miniszter egyes munkakörökben való foglalkoztatás feltételeként a munkáltató költségére védőoltási kötelezettséget írhat elő. *

(4) A védőoltásra nem kötelezett személy kérésére - kiskorú esetében törvényes képviselője hozzájárulásával - orvosilag indokolt esetben védőoltásban részesíthető.

(5) A védőoltással egy tekintet alá esik az egyes fertőző betegségek esetén alkalmazott megelőző gyógyszeres kezelés.

(6) * Védőoltás kizárólag az egészségügyi államigazgatási szerv által engedélyezett oltóanyaggal és az engedélyező okiratban szereplő céllal és feltételekkel végezhető.

(7) Az oltóanyagok és egyéb immunbiológiai készítmények előállítására, forgalomba hozatalára és hatósági ellenőrzésére külön jogszabály rendelkezései az irányadóak.

58. § (1) * A kezelőorvos a kötelező védőoltás elhalasztásáról dönt, ha

a) a védőoltásban részesítés a beteg egészségi állapota miatt nem lehetséges, vagy a védőoltás a beteg egészségét vagy meglévő betegségét várhatóan károsan befolyásolná és

b) a védőoltás beadásához fűződő közegészségügyi érdeket nem veszélyeztető időn belül az a) pont szerinti körülmény olyan változása várható, amely a beteg védőoltásban részesítését lehetővé teheti.

(2) * Az elhalasztott kötelező védőoltást a halasztásra okot adó körülmény megszűnését követően haladéktalanul pótolni kell.

(2a) * Az (1) és (2) bekezdésben foglaltakról a kezelőorvos az egészségügyi államigazgatási szervet írásban értesíti.

(3) * A kezelőorvos, a beteg vagy a beteg törvényes képviselője a beteg lakóhelye szerint illetékes egészségügyi államigazgatási szervnél kérelmezheti a védőoltás alóli mentesítést, ha

a) a védőoltásban részesítés a beteg egészségi állapota miatt nem lehetséges, vagy a védőoltás a beteg egészségét vagy meglévő betegségét várhatóan károsan befolyásolná, és

b) az a) pont szerinti körülmény változása belátható időn belül nem várható.

(3a) * A (3) bekezdés szerinti kérelemhez csatolni kell a mentesítés indokoltságát alátámasztó, a kezelőorvos által adott szakvéleményt.

(4) * A (3) bekezdés szerinti eljárás alatt - annak véglegessé vált döntéssel történő befejezéséig - az adott védőoltás vonatkozásában a (7) bekezdés szerinti írásbeli felszólításnak vagy az adott védőoltás elrendelésének nincs helye. Ha a védőoltást korábban már elrendelték, és ezen védőoltás vonatkozásában eljárás indul a (3) bekezdés alapján, akkor a mentesítési eljárás véglegessé vált döntéssel történő befejezéséig a védőoltást elrendelő határozat nem hajtható végre. A mentesítési eljárásban a kezelőorvos külön vizsgálat nélkül ügyfélnek minősül.

(5) * A védőoltásra kötelezett és a védőoltásban részesített személyekről nyilvántartást kell vezetni.

(6) * A védőoltás módjáról, céljáról, helyéről és idejéről a védőoltásra kötelezett személyt, illetve törvényes képviselőjét értesíteni kell. A védőoltásra kötelezett kiskorú személy megjelenéséről a törvényes képviselő köteles gondoskodni.

(7) * Ha a védőoltás igénybevételére köteles személy e kötelezettségének írásbeli felszólításra sem tesz eleget, az egészségügyi államigazgatási szerv a védőoltást elrendeli. Az egészségügyi államigazgatási szerv közvetlen járványveszély fennállása esetén - a veszélyhelyzet szerint meghatározott védőoltások köre tekintetében - a határozatot azonnal végrehajthatóvá nyilváníthatja.

(8) * A védőoltás megtörténtéről igazolást kell adni.

(9) * A védőoltás hatékonyságának megállapítása céljából a beoltott személy orvosi vizsgálata és vizsgálati anyag szolgáltatása rendelhető el.

(10) * Ha a védőoltásra kötelezett személy a védőoltás adásával összefüggésben súlyos egészségkárosodást szenved, megrokkan vagy meghal, őt, illetve általa eltartott hozzátartozóját az állam kártalanítja.

(11) * A (7) bekezdés alkalmazásában közvetlen járványveszélynek minősül, ha az 57. § (2) bekezdésének b) pontja szerinti védőoltás késedelme mások életét vagy testi épségét tömegesen, közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné.

szept. 6. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
Én elsősorban a rendezvények, pl. szalagavató, ünnepségek megtiltására gyanakodnék, feltéve ha később nem zárnak be a sulik. Na meg azt is el tudom képzelni hogy utcán is kötelezővé teszik a maszk hordását.
szept. 7. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
12%
6, Aki lehúzta a 6-os válaszomat, az teljesen normális? Ez a módosítás fog érvénybe lépni jövőre, talán nem tetszik?
szept. 7. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A koronavírust nem kell védeni. Ellene kell védekezni.
szept. 7. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
71%

"a koronavírus védelme érdekében"

Semmi. Eddig se védte.

szept. 8. 04:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!