Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért mondják azt sokan, hogy...

Miért mondják azt sokan, hogy ha ápr.11-én nem megyek el szavazni, akkor a következő 4 évben nincs jogom kritizálni a rendszert?

Figyelt kérdés
2010. márc. 30. 15:41
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
51%
mert volt lehetőséged változtatni,de nem tetted.Ne úgy fogd fel hogy 1 szavazat nem számít,hanem,hogy jót akarsz tenni az országnak.
2010. márc. 30. 15:42
 2/21 anonim ***** válasza:
24%
Ez csak akkor igaz, ha a kormányzó pártok ellen szavaztál volna. Aki a kormánypártra szavaz, annak amúgy is csitt a neve, ha panaszkodni kell, mert ő akarta, ő választotta, de aki nem ment el ellene szavazni, az is fogja be a száját, mert még csak próbálkozást sem tett, hogy más legyen a végeredmény.
2010. márc. 30. 15:43
 3/21 anonim ***** válasza:
62%
ha az iskolában választhattok szavazással, hogy mi legyen az ebéd, spenót vagy sóska vagy borsófőzelék, stb, de te nem veszel részt a szavazásban mert nem érdekel, akkor vajon le fognak e ugatni a többiek amikor kritizálod a kaját?
2010. márc. 30. 15:44
 4/21 A kérdező kommentje:
És gondoljátok, hogy az éppen kormányzó párttal van a gond, nem pedig a rendszerrel, mint állami berendezkedéssel?
2010. márc. 30. 15:47
 5/21 A kérdező kommentje:

"ha az iskolában választhattok szavazással, hogy mi legyen az ebéd, spenót vagy sóska vagy borsófőzelék, stb, de te nem veszel részt a szavazásban mert nem érdekel, akkor vajon le fognak e ugatni a többiek amikor kritizálod a kaját?"

Azért az MSZP, FIDESZ, stb. között nincs akkora különbség ideológiailag, mint amennyire jelentős a különbség az ételek között. :)

2010. márc. 30. 15:50
 6/21 anonim válasza:
0%

Ez hülyeség.

Lehet én se megyek el.

2010. márc. 30. 15:50
 7/21 anonim ***** válasza:
tök mind1 ki között mekkora különbség van, az tuti, hogy ha nem szavazol, akkor azzal a legtámogatottabb pártot erősíted, ha ezzel egyet értesz, akkor ennyi erővle húzd be hozzájuk az X-et. Viszont ha nem szavazol, akkor nem panaszkodhatsz, hogy "ez a rohadt kormány", hisz te nem tetted meg azt a lépést amivel másnak adhattál volna esélyt.
2010. márc. 30. 15:53
 8/21 anonim ***** válasza:
82%
A rendszer lehet hogy nem a legjobb, de van egy olyan vonzereje a nem demokratikus berendezkedésekkel szemben, amit semmiért sem adnék oda: a kritika joga. Rákosi alatt nem lett volna GYK, vagy ha kellemetlen kérdést tettél volna fel, bekopogott volna a valódi ÁVH, és nem gumilövedékkel lőttek volna fejbe.
2010. márc. 30. 15:56
 9/21 A kérdező kommentje:

Viszont ha nem szavazol, akkor nem panaszkodhatsz, hogy "ez a rohadt kormány"

Én a kormányt még életemben nem szidtam. Nekem a rendszerrel van a gondom, amire manapság azt mondják, hogy szabad vagyok benne. Miért is vagyok szabad?

2010. márc. 30. 15:58
 10/21 anonim ***** válasza:
82%
Mert felteheted a kérdést, hogy miért vagy szabad, és nem vagy köteles elfogadni a válaszokat, és szabadon terjesztheted, hogy szerinted nem vagy szabad, és senki sem veri be a fejed Kádár-kolbásszal :)
2010. márc. 30. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Ha az MSZP-nek a következő választáson 20%-nál nagyobb lesz a támogatottsága, akkor el fogom hagyni az országot. Mi a véleményetek?

Mert ennyi sok hülyemagyarral nem szeretnék egy országban élni. Ha ők azt szeretnék, hogy mindenüket elvegyék, megnyomorítsák őket, akkor szavazzanak rájuk. Én nem azt szeretném, és ezért el fogok innen menni ebből az ostoba hülye országból. Egyszerűen nem tudom...

A népszavazással kapcsolatosan a következő kérdés merült fel bennem: Milyen mértékben vagyok köteles együttműködni a népszámlálóval?

Pl fel kell-e kapcsolnom a villanyt miatta, hogy tudjon írni, engednem kell-e hogy a székemre leüljön, fel kell-e öltöznöm azért mert bejön a lakásba vagy abba kell-e hagynom azt, amivel épp foglalkoztam (főzés, fürdés, szex, bármi nem törvényellenes) azért mert be...

Online tracking - Mi a következő lépés a "departure from inward office exchange" után?

Várhatok arra, hogy napokon belül megérkezik a csomagom, ha a tracking oldalon tegnap óta a "departure from inward office exchange" olvasható, tehát hogy elhagyta a VÁM-ot? Előre is köszönöm!

Aki marad a magánnyugdíjpénztárban, mire számít? Pl. Alkotmánybírósági döntés, következő kormány változtat rajta?

Csak azok válasza érdekel, akik maradnak, mocskolódástól kíméljetek, az érvekre vagyok kíváncsi. Pártállástól függetlenül, mert szerintem erről JÓZANUL dönteni nem lehet pártszimpátia alapján.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!