A budapesti tömegközlekedést miért nem teszik ingyenessé?
A jegyárak, bérletek ára nagyon magas.
De, szerintem jobb lenne, ha ingyenessé tennék.Csak az a baj, hogy sok az irigy ember, aki nyavajog, "az én adómból ne utazzanak"
Pedig ez lenne a jövő, nem lennének bliccelések sem.
Az MSZP meg is ígérte, hogy ingyenessé teszi, csak mint írtam, sok az irigy ember, nekik Tarlós királyfi kellett.
Úgy látom a számoknak senki sem nézett utána.
A BKK jegybevétele éves szinten 50-55 milliárd forint.
Ekkora kiadáscsökkenést elég nehéz kompenzálni, egy évre még talán, de hosszú távon komolyabb gondot is okozna.
A jegy-és bérletárakat meg nemrég csökkentették. És úgy, hogy egy bérlettel 30 napig korlátlan számban, a nap 24 órájában szinte bárhonnan bárhova el tudsz jutni Budapesten belül, úgy már elég olcsó a bérlet.
"És úgy, hogy egy bérlettel 30 napig korlátlan számban, a nap 24 órájában szinte bárhonnan bárhova el tudsz jutni Budapesten belül, úgy már elég olcsó a bérlet."
Már vártam ezt. Képzeld, az emberek többsége két pont között utazik rendszeresen és nem végez napi szinten körutazásokat Rákosborzasztóra, Csepelre meg ki tudja még hova. Nincs mit szépíteni, a bérlet drága és kész, pláne ha a keresetekhez viszonyítjuk.
Sehol a világon nem ingyenes a tömegközlekedés.
Valahogy a BKK-nak is fenn kell tartania magát. Nem fog állambácsi mindig segítkezni.
Lehet ingyenes is csak akkor ne várjunk el mínőséget.
Bliccelni ma már szerintem nem éri meg:
- Az ellenőröket közterületesek kísérik, akiknek joguk van elkérni a személyi igazolványt.
- Szólóajtós buszokra fel sem engednek jegy nélkül.
- Metróbejáratokon ellenőriznek.
- 16 ezer Ft a helyszíni bírság, 9,5 ezer Ft egy havi bérlet.
Szerencsére ezek miatt, már végre tényleg szolgáltatást nyújt a BKK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!