Ti szívesen élnétek Kádár János Magyarországán?
Most hidegen hagy ki milyen eszmei beállítottságú, higy liberális, nacionalista, tyütyütyütyü.......
Most csak az érdekel higy élnétek-e az életeteket , mindennapjaitokat Kádár János Magyarországán?
Tudom milyen volt, hogy működött, meg mi lett a vége mi volt az eleje stb. ismerem a történelmet.;),. De mint egyszerű ember, lényegtelen micsoda, élnétek azon a Magyarországon?
(Fogalom beli tisztázás: most Orbán Viktor Magyarországán élünk . ;), gondolom rájöttetek. Itt érzitek jobban magatokat,vagy ott éreznétek?)
Ne kímélejetek:D
'Szerintem nem leszoktaták az önnálóságról, hanem segítették, sokkal jobban mint később s előbb.'
Márpedig az, amit az állam művelt, nem segítség volt, hanem az emberek államtól való függésének megteremtése.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__143..
3-as választ ajánlom figyelmedbe.
Robgros, tehát mégegyszer:
nem a hitelcsapda iránti nosztalgiáról van szó. hanem a viszonylagos jólétért. Nem is arra irányul a kérdés hogy újra elkövetnénk e azt a hibát amit a Kádár rezsim, hanem hogy oylan körülmények közt, ugyanolyan feltételekkel elviselnénk-e
'Nem is arra irányul a kérdés hogy újra elkövetnénk e azt a hibát amit a Kádár rezsim, hanem hogy oylan körülmények közt, ugyanolyan feltételekkel elviselnénk-e'
Megint kérdéses, mert attól függ, kinek mekkora az igény szintje. Aki a rendszer által biztosított kevéssel beérte -ami akkor maximumnak számított a többi szatellit államhoz és a szovjetekhez képest-, annak biztos a földi Kánaán lenne -jó kis túlzással-, de akinek olyan a szükséglete, ami meghaladja az akkori szintet, annak, ha nem is a poklot jelenti, de egy börtönt mindenképp. Nem véletlenül hívták Kádár Magyarországát a legvidámabb barakknak a keleti tömbön belül. Mert 'vidám' volt a körülményekhez képest, de mégiscsak barakk.
annyira nem elnek benne hogy 1987 ben ugy leptem le mint a huzat az elso adando alkalommal.
azota egy demokratikus es jol mukodo gazdag orszag allampolgara lettem , aki meg latogatoba se vagyik vissza Mo ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!