Öntsünk tiszta vizet a pohárba! A jobbikosok nagy része rasszista avagy sem?
"Azzal minden értelmes ember tisztában van, hogy egy átlagos cigány hajlamosabb a bűnözésre, vagy egy átlagos néger butább"
Minden értelmes ember tisztában van azzal, h senki sem születik bűnözőnek, mert olyan, h "nemdolgozni-gén" nem létezik. Ha te is olyan helyre születsz, mint a legtöbb cigány, akkor belőled is ugyanannyi eséllyel lesz bűnöző. Tudom, te azt gondolod, h nem, te biztos nem, pedig de. Ez kb tény.
Azzal is tisztában van minden értelmes ember, h a bőrhámban lévő pigmentek nem függnek össze az intelligenciával, mivel az egy tanult készség. Kb bárkiből lehet zseni, ha a megfelelő oktatást kapja.
"Minden értelmes ember tisztában van azzal, h senki sem születik bűnözőnek, mert olyan, h "nemdolgozni-gén" nem létezik."
Nem igaz. Van olyan ismerősöm, aki gyermekotthonban dolgozik, tőle tudom, hogy ott is a cigányokkal van a legtöbb baj. Még azokkal is, akiket kisbaba korukban elvettek a szüleiktől, és állami gondozásba adtak.
"Kb bárkiből lehet zseni, ha a megfelelő oktatást kapja."
Baromság. A géneken múlik, hogy ki miben mennyire tehetséges, az oktatáson csak az, hogy ezt a tehetségét mennyire tudja kiaknázni. Arról nem is szólva, hogy mi van, ha valaki értelmi fogyatékosnak születik.
"A géneken múlik, hogy ki miben mennyire tehetséges"
Akkor mégsem a bőr pigmentjein, igaz?
"Van olyan ismerősöm, aki gyermekotthonban dolgozik, tőle tudom, hogy ott is a cigányokkal van a legtöbb baj. Még azokkal is, akiket kisbaba korukban elvettek a szüleiktől, és állami gondozásba adtak."
Az én ismerősöm pedig egy alapítványnál van, hátrányos helyzetű fiatalokat oktatnak. Jórészt cigányokat. Azt mondja könnyebb velük, mint a rendes iskolai osztályaival. Persze lehet azért, mert ide önként jönnek, az iskola meg kötelező.
"Akkor mégsem a bőr pigmentjein, igaz?"
Nem a bőr pigmentjein, viszont a rasszon múlnak a pigmentek is, meg a mentális képességek is.
"Persze lehet azért, mert ide önként jönnek, az iskola meg kötelező."
Pontosan azért. Ez a cigányoknak az a kb. 1%-a, amelyik szeretne emberként élni.
"a rasszon múlnak a pigmentek is, meg a mentális képességek is."
Attól, h ezt többször leirod még nem válik igazza.
"Ez a cigányoknak az a kb. 1%-a"
Te már csak tudod.
Egyéb hasonlóan felszines, sommás vélemény?
"Őszintén, te hány cigánnyal találkoztál már életedben?"
Életem első hat évet egy jobbára cigányok által lakott varosreszben töltöttem. Később, miután elkoltoztunk, sokakkal tartottam a kapcsolatot, a mai napig is.
Na, minden jót.
69
Vagy a harmadik lehetőség, h tévedsz és mégsem lesz bűnöző valaki, csak mert cigány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!