Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tudnátok ajánlani magyar...

Tímár Attila 93 kérdése:

Tudnátok ajánlani magyar nyelvű sakk könyveket?

Figyelt kérdés
Kezdő és haladó szinten is érdekelnének. Ahogy néztem részletes irodalom áll rendelkezésre, de kicsit nehéz eligazodni ebben az útvesztőben. Előre is köszönöm.

2014. márc. 13. 19:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem is lehet. Kezdő szint még okés, de a haladó az már nagyon képlékeny. Nem mindegy, mi a célja az embernek, miben haladó, stb. Sakkönyvből nem igazán lehet megtanulni sakkozni, az egy kiegészítője szokott lenni a sakk-klubban tanultaknak, ez esetben viszont az edződ úgyis ajánlana. Ha mégis a könyvből akarsz tanulni, tartalomjegyzék, miegymás alapján elolvasod, ha valami megfog benne, és úgy érzed, ez az, ami a te stílusod, akkor vedd meg. Nem ezen múlik a haladásod, hanem a hozzáadott munkától.
2014. márc. 18. 08:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
2014. márc. 25. 19:06
 3/6 anonim ***** válasza:

James Eade - Sakk

egy szintig elég korrektül elmagyarázza a dolgokat.

Én is veled hasonló helyzetben vagyok, én még kezdő szinten. Én azt ajánlanám, hogy regisztrálj a www.chess.com oldalra, és fizess elő egy hónap gyémánt vagy platina tagságra. Elképesztő hasznos dolgok vannak rajta főleg kezdő és haladó szinten.

2014. márc. 28. 06:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem akarok beleszólni, de ha kezdő szinten vagy, és nem ismersz legalább 20 könyvet, akkor vajmi keveset ér a tanács. Egy könyv ismeretével nem tudod megítélni, hogy a másik sok tucat könyv nem lett volna-e sokkal jobb.
2014. márc. 28. 07:56
 5/6 anonim válasza:
David levens. Sakk kezdöknek cimu könyvèt ajanlom a gabo könyvkiadotol. teljesen alaprol indul ès egèsz jol meglehet belole tanulni
2014. ápr. 10. 11:32
 6/6 Ballas válasza:

A legjobb magyar nyelvű könyvek, amikkel összefutottam:

Asztalos - Bán Jenő: A sakkjáték elemei

Alföldy László: 33 Sakk Lecke

Ha ezt a kettőt végigrágod akkor már haladó vagy!

2017. jún. 21. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!