Milyen íjat ajánlanátok egy kezdőnek?
Egy olcsóbb, nem felső kategóriás íjat szeretnék, ebben kérném a segítségeteket/tapasztalatokat.
Eddig kb 1 hónapja "íjászkodok" saját készítésű íjammal, amit még apámmal csináltunk elég régen(csak nemrégiben tetszett meg ez a sport) és gondoltam mostmár jó lenne újítani kicsit.
Előre is köszi :)
Beszélj egy íjkészítővel, ők adják a legolcsóbban kb az íjat, és tudnak segíteni. Ráadásul a termékkel közvetlenül egy magyar embert támogatsz.
Sok mindentől függ, milyen erős vagy, mi a nemed, milyen magas vagy, milyen hosszúak a karjaid, milyen távoolságra lősz, illetve az, hogy MELYIKET ÉRZED A LEGJOBBNAK.
Szia!
Közel 10 évnyi verseny-íjászattal, több nemzetközi versennyel a hátam mögött azt tanácsolom, hogy még mielőtt bármilyen íjat is veszel: KERESS FEL EGY EGYESÜLETET! Komolyan! Sok tanáccsal tudnak ellátni, sok íjat ki tudsz próbálni és megtanítanak a rendes technikára.
Hidd el, sok kellemetlenségtől óvod meg magad (mind az egészségedet, mind a pénztárcádat!)
Ezen az oldalon elég sok hasznos infót találsz: [link] (ez a link kifejezetten azokhoz a cikkekhez visz, ami kezdőknek szól, de nézz szét az egész oldalon, sokat tanulhatsz. Van pl. Egyesület-lista is, íj-magyarázó kisokos, stb.)
Sok sikert!
Köszi a választ, mindenképp ránézek a linkre :D
Egyesületen én is gondolkoztam már, lehet hogy tényleg az lenne a legjobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!