Szerintetek a kidobós a testnevelés órán az csak a felesleges agresszió kiadása vagy fejleszti a gyereket?

válasza:

válasza:Mitől kék-zöld a gyerek? Labdától biztos nem... Egy kiütősben egyszer dobnak ki, vagy ha te vagy a csapatkapitány, akkor háromszor, de ahhoz a gyereknek kell nagyon pengének lenni a kiütősben, hogy kapitánynak válasszák a többiek.
Egy tesiórán lemegy mondjuk 4 kiütő, ha egész órán játszanak. Ez 4 találat, ha minden alkalommal kiütik, és lehet, hogy nem is ütik ki, ha amúgy a győztes csapatban van. Labda pedig riták hagy foltot, a piros-bordó-kék-zöld-sárga átmenet a bevérzés során kifolyt vér természetes lebomlásának a köztes anyagait jelzi, kb. naponta vált egy-egy színt.
Tehát ha kék-zöld a gyereked, akkor az nem a kiütőtől van. Adódik a kérdés, hogy mikor szerzi a foltokat. Ha nincs értelmes magyarázat, akkor irány a fogadóóra, és ha tantónéni nem áradozik róla, hogy mennyire "benne van az osztály vérkeringésében", akkor esélyes, hogy szünetben bullyingolják. Amit a gyerek a kiütőre fog, mert neki sem dicsőség, hogy bántják, és szégyelli...
Amúgy játéknak kiváló, nem véletlen szeretik a gyerekek. Szabad mozgás, rövid burst-ök, dobás, passzolás, ugrás-hajlás-vetődés-gurulás, meg az adrenalin. Nem igazán fejleszt, de egy átalgosan jó koordinációval rendelkező gyerek itt tudja használni mozgásos intelligenciáját.

válasza:a kidobóst könnyű gumilabdával szokás játszani, és ahogy előttem is írták, egy menetben 1-szer vagy háromszor érheti találat.
egy sima focizás során sokszorta több és erősebb találatot kap a gyerek.

válasza:"De az is tuti, hogy sok gyerekből a barmot hozza ki."
bármit is hoz ki bárkiből, sok ártalmat nem tud okozni, mivel nincs közvetlen kontaktus az ellenféllel. nem tudja fellökni, megütni, megrúgni, stb. csak megdobni egy gumilabdával (és ha dühből dob, valószínűleg mellémegy a labda).

válasza:

válasza:Vannak degenerált kölykök...
Elég csendes, félénk kisfiú voltam. Volt egy osztalytársam, aki pont az ellenkezője volt: vagány, nagyszájú, mindig a középpontban volt már alsóban is.
Egyszer tesiórán azzal szórakozott 3. - ban, hogy teljes erőből engem dobált még egészen közelről is.
Persze, a tanár nem vette észre.
Nagy nehezen abbahagyta, aztán sírtam.
A karomon vérző, vágásszerű seb lett én meg sírtam...
Nem szóltam senkinek. Kinek is szólhattam volna...?
Ez a kétezres évek elején volt.

válasza:Szóval, sok gyengeelméjű kölyökből a kidobós kihozza az állatot...
Őszintén szólva, értelmetlen, barbár játék, ami semmire sem jó...
Azt hittem, már nem játsszák.
Kapcsolódó kérdések:
Nem gondolom, hogy normál gimiben teljesen feleslegesek lennének, de estin igen.
Heti 2x futás Minden nap 50 felülés 50 guggolás 20 négyütemű fekvőtámasz 10-10 kitörés
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!