Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire megy az ember,...

Mennyire megy az ember, mennyire hasznos manapság az informatika alapszak elvégzése?

Figyelt kérdés

A bootcampekhez, meg az önálló, konzisztens, perzisztens autodidakta sok éves tanuláshoz képest, mennyi extra értéket ad, és ezt úgy értem hogy valóban megfogható, felhasználható tudást ad egy informatika Bsc elvégzése?

Akár üzemeltetés, akár programozás terén.

És most nem arra gondolok hogy a HR-es marika azt látja hogy jájj van IT diplomája de jó akkor checkbox beikszel

Ezt azoktól kérdezem akiknek van IT-ban munkájuk és alap diplomájuk van valamilyen egyetemről.

Mellékesként valaki tudja hogy a proginfót vagy egy Üzemmérnök-informatikus BProf-ot el lehet e végezni levelezőn?

ápr. 9. 21:33
 1/3 T. Feri ***** válasza:
80%
Szerintem sok fontos alap ismeretet megtanulhatsz, ami felett átsiklanál az autodidakta tanulás mellett. Vagy lustaságból, vagy, mert nem is hallottál róla, vagy mert nem tartod fontosnak. De az IT szektor ismeretanyaga oly mértékben felduzzadt, hogy azt az iskolában sem lehetséges végigvenni, tehát az autodidakta képzésre utána is folyamatosan szükség lesz az egész életedben. És az egyetem arra is megtanít, hogy hogyan juthatsz leggyorsabban a szükséges információkhoz.
ápr. 10. 09:42
 2/3 anonim ***** válasza:
89%

Konkrétan egy Programtervező informatikus BSc se ad megfelelő tudást egy programozói munkához. Persze, szükséges, sőt már talán inkább az MSc a szükséges, de attól még mindkettő plusz pont. Viszont interjún akkor fogsz tovább menni, és akkor fognak felvenni, ha megfelelsz az általuk felállított követelményeknek. A legfontosabb manapság, hogy tanulj magadtól, legyen mély tudásod valamiben, de foglalkozz minden népszerű dologgal. Sőt még a social skilljeid se legyenek rosszak. Pláne hogy tudj angolul beszélni. És akkor bátran lehet próbálkozni.

Programozóként nehéz ma elhelyezkedni.

Én estin végeztem a Proginfót az ELTE-n, heti 3-4-szer (attól függ, hogy veszed fel a tárgyaidat) kell bejárni délután, és épp azért, mert sokan munka mellett járnak, a jelenlétet se veszik szigorúan, viszont nyilván ha nem jársz be és nem tanulsz, akkor nem is fogod elvégezni.

Amúgy egy egyetemi diploma sokkal többet ér, mint a bootcampek. De ha munkát akarsz, akármit is végzel el, otthon kell tanulnod és foglalkoznod ezzel folyamatosan.

ápr. 10. 12:02
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
2, a BSc is megadja a szükséges tudást, de csak két csoport tagjainak. Az egyik ezekből az, aki lelkiismeretesen bejár, tanul és még némi affinitása is van a dologhoz. A másik csoport meg azon jó képességűekből áll, akiknek nagyon megy a számítógépes logika, a matek, pláne, ha már kilenc-tíz éves koruk óta ezt bűvölik. Nekik elég a BSc, de a többség persze nem ilyen, és egyet is értek veled abban, hogy a tényleges, alapos tudást a mesterdiploma, pontosabban, az azt megelőző tanulmányok biztosítják. A bootcampek felejthetők az egyetemhez képest, hiszen bootcamp esetén rengeteg lényeges dolog, fogalom még csak szóba sem kerül. Az időfaktorról már nem is beszélve. Ki veszi komolyan, hogy mindössze 4-6 vagy 10 hónapos, felszínes képzés után érhet annyit a tudása, mint amit egy hozzá hasonló képességű, egyetemi légkörben, legalább három és fél év alatt szerezhet meg? Ez nonszensz.
ápr. 11. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Valóban nem lehet csak egy alapszak elvégzése után egy másik egyetem ugyanazon szak mester képzésére jelentkezni?

Például : egy nem erős egyetem, mondjuk a DUE gazdasaginformatikus alapszakát elvégeztem , mellette természetesen dolgoztam a területen és otthon is fejlesztettem magam és pl az ÓE-re szeretnék menni. Akkor probléma adódhat hogy a tárgyakat nem fogadják el ill fel sem...

Data Analyst munkájának elvégzéséhez milyen informatikai előismeretek szükségesek? (Programok stb)

Illetve az 'Analyst' szóból kiindulva, ehhez analítikus készség kell inkább, vagy reálbeállítottság és matematika, statisztika az egész?

Milyen irányban érdemes majd elindulnom a gazdaságinformatika szak elvégzését követően?

Szeptembertől 3. éves gazdaságinformatikus hallgató leszek, 1 év múlva lesz esedékes a szakmai gyakorlatom, de jelenleg picit bajban vagyok azügyben, hogy milyen terület felé vegyem majd az irányt. Jelenleg két területen gondolkodom, az egyik inkább picit a gazdasági...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!