Java-ban hogyan rendezzek kettő Arraylistot?
Van egy "list1", amiben stringek vannak, és egy list2 amiben számok. A list2-ben lévő számok jelzik, hogy a list1-ben lévő stringből hány db-van.
List1 List2
"alma" 5
"korte" 3
"dio" 7
A list2 kellene rendezni csökkenő sorrendbe, és ezzel párhuzamosan a list1-be lévő stringeket is sorba rendezni.Eredmény így kellene kinézzen:
List1 List2
"dio" 7
"alma" 5
"korte" 3
For ciklussal kellene megoldani.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Szüleim elutaztak, és csináltam egy összejövetelt kedden, 7-en voltunk, csak fiúk, és az egyik legjobb barátom (nevezzük Kukifejűnek) egy kicsit többet ivott a kelleténél és mindent összehugyozott meg -hányt, letépte a virágokat, stb. Jelentős kár nem keletkezett, csak...
Valami szokatlant szeretnék. (nem szépségverseny,sorsolás..)
Mivel "verseny" kategória nincs, ezért ide írom. Szóval... Van arra mód az EU bármelyik országában, hogy no limit versenyt rendezzek? A no limit alatt a teljesítménykorlátozást értem. Hasonló lenne a dolog, mint anno a Group B. Minden versenyző saját felelősségére...
Sorted függvény? Vagy hogyan?
nekem például a kétdimenziós tömb összes elemének a második elemére szeretnék szűrni tehát; t[0][2] t[1][2] és így tovább. Most láttam a usort utasítást, de ott nem tudom szám szerint megadni, csak ha nevesítve van a tömb oszlopa (sora). Segítséget előre is köszi
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!