Nem szépirodalmi könyv kiadása?
Röviden: egy évvel kezdtem el írni egy blogot, nem szeretném itt a témát kifejteni, de olyasmi, amire vélhetően van kereslet a könyvpiacon is akár. (Egyfajta ismeretterjesztő terület). Azzal a szándékkal írtam, hogy idővel - ha pozitív visszajelzéseket kapok - kibővítve szeretném majd könyvként is kiadatni.
Egy év alatt minden különösebb hirdetés nélkül húszezer feletti látogatószámot ért el a blog, a statisztika alapján naponta van 2-3-4 olyan látogató, aki ténylegesen végig is olvassa (nem csak rákattint). Kaptam már olvasói visszajelzéseket is, eddig kizárólag nagyon pozitívakat (egy negatív volt, de róla kiderült, hogy nem is olvasta :) ). A statisztikából azt is látom, hogy több helyre belinkelték, és nagyon pozitív értékeléssel, ajánlással (pl. "a témában a legjobb, amit valaha is olvastam", és hasonlók).
Nyilván örülök ezeknek az eredményeknek és visszajelzéseknek, hiszen épp ez volt a cél a bloggal, hogy felmérjem, van-e értelme bármit kezdenem a témával.
Szeretném végre kézzelfoghatóvá tenni, amit írtam (a blogon csak kb. felét-harmadát publikáltam a tényleges könyvnek).
Hogyan tovább? Gondoltam arra, hogy keresek kiadót, hátha látnak benne fantáziát. Vajon ez esetben elég lenne csak a már meglévő anyagot "megmutatni"? A másik verzió a magánkiadás, de ha forgalmazni is szeretném, akkor arra vállalkozást kellene létrehoznom, stb., ami jelenleg túl macerásnak tűnik. Ha van valakinek tapasztalata, szívesen fogadom...
Magánkiadás témájában itt most beillesztek egy kereszt hivatkozást egy másik kérdéshez, ahol hasonló témát veséztünk ki.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__5663055-h..
A helyedben mindenképpen az elektronikus kiadásban gondolkodnék. Nem kell hozzá vállakozónak lenned, csak az eladásokból származó jövedelmed kell feltüntetned az adóbevallás megfelelő mezőjében.
Pl. a Publio kiadó még segítséget is biztosít korrektúra illetve fordítás igénye esetén akár a publikációt is intézi.
Sok sikert ;)
Ha van egy elktronikus kiadás, onnan továbbmenni nyomtatott formára nem olyan nehéz. Talán pont a Publio is biztosít ilyen lehetőséget. (Bár megjegyzem, volt szerencsém Publionál megjelent művet olvasni - keress egy jó szerkesztőt és ne bízd rájuk ezt a munkát. Jobban jársz.)
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a blogon megjelenteket publikálnád. Miért? Adj valami pluszt, ne az ingyen elérhető dolgokat próbáld pénzért is eladni. Ez azért a törzsolvasókkal szemben csúnya kitolás.
Amúgy témakörtől függően érdemes lehet felkeresni egy kiadót és beszélni velük. Húszezer azért szép szám, talán látnának benne fantáziát. Persze nem tudunk semmit a blogról, így nem tudom, melyik kiadónál lenne-e értelme kilencselni, de elég egyelőre az alapötletet felvázolni. Ennyi alapján meg kell tudniuk állapítani, lenne-e rá kereslet. Ha visszalépnek, vagy nem érdekli őket, marad a magánkiadás. (Bár egy kész tervezettel és szöveggel nagyobb esélyed lenne egy kiadónál.)
A blog kimondottan arra szolgált, hogy teszteljem a fogadtatást, tehát egyszer felraktam, amit felraktam (ez a tervezett könyv kb. harmada), és azóta nem nagyon nyúltam hozzá. Nem annyira blog formában működik, inkább egyszeri publikálásról van szó. Mondhatni egy "ízelítő" a tervezett könyvből, de azért elegendő mennyiség ahhoz, hogy a tényleges érdeklődést le lehessen mérni.
És mivel tényleg nagyon pozitívak a visszajelzések, belevágnék...
A szerkesztőre vonatkozó ötletet köszönöm. Magam is fontosnak tartom, hogy megfelelő minőség legyen. Keresni fogok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!