Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Nem szépirodalmi könyv kiadása?

Nem szépirodalmi könyv kiadása?

Figyelt kérdés

Röviden: egy évvel kezdtem el írni egy blogot, nem szeretném itt a témát kifejteni, de olyasmi, amire vélhetően van kereslet a könyvpiacon is akár. (Egyfajta ismeretterjesztő terület). Azzal a szándékkal írtam, hogy idővel - ha pozitív visszajelzéseket kapok - kibővítve szeretném majd könyvként is kiadatni.

Egy év alatt minden különösebb hirdetés nélkül húszezer feletti látogatószámot ért el a blog, a statisztika alapján naponta van 2-3-4 olyan látogató, aki ténylegesen végig is olvassa (nem csak rákattint). Kaptam már olvasói visszajelzéseket is, eddig kizárólag nagyon pozitívakat (egy negatív volt, de róla kiderült, hogy nem is olvasta :) ). A statisztikából azt is látom, hogy több helyre belinkelték, és nagyon pozitív értékeléssel, ajánlással (pl. "a témában a legjobb, amit valaha is olvastam", és hasonlók).

Nyilván örülök ezeknek az eredményeknek és visszajelzéseknek, hiszen épp ez volt a cél a bloggal, hogy felmérjem, van-e értelme bármit kezdenem a témával.

Szeretném végre kézzelfoghatóvá tenni, amit írtam (a blogon csak kb. felét-harmadát publikáltam a tényleges könyvnek).

Hogyan tovább? Gondoltam arra, hogy keresek kiadót, hátha látnak benne fantáziát. Vajon ez esetben elég lenne csak a már meglévő anyagot "megmutatni"? A másik verzió a magánkiadás, de ha forgalmazni is szeretném, akkor arra vállalkozást kellene létrehoznom, stb., ami jelenleg túl macerásnak tűnik. Ha van valakinek tapasztalata, szívesen fogadom...

2014. máj. 14. 01:00
 1/4 Warren Scott ***** válasza:

Magánkiadás témájában itt most beillesztek egy kereszt hivatkozást egy másik kérdéshez, ahol hasonló témát veséztünk ki.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__5663055-h..

A helyedben mindenképpen az elektronikus kiadásban gondolkodnék. Nem kell hozzá vállakozónak lenned, csak az eladásokból származó jövedelmed kell feltüntetned az adóbevallás megfelelő mezőjében.

Pl. a Publio kiadó még segítséget is biztosít korrektúra illetve fordítás igénye esetén akár a publikációt is intézi.

Sok sikert ;)

2014. máj. 14. 08:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Néztem már a Publio-t, köszönöm. Mindenképpen szeretnék papíralapú könyvet is, ha másképp nem, úgy, hogy mindig csak annyit nyomatni, amennyit megvesznek. A témából adódóan úgy gondolom, hogy 500 és 1000 közötti példány eladása egyáltalán nem illuzórikus. Az e-könyv az természetes, de önmagában tapasztalataim szerint nem elég. Nagyon kevesen olvasnak még nálunk e-könyvet, és ez pont nem olyan téma, amit a könyvb***z forgatnak, hanem az "átlag" közönség, akik népszerű könyveket vásárolnak (pl. megveszik az életmód, hétköznapi pszichológia és hasonló témájú könyveket, azok pedig mindig jobban fogynak a könyvpiacon, mint a szépirodalom).
2014. máj. 14. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha van egy elktronikus kiadás, onnan továbbmenni nyomtatott formára nem olyan nehéz. Talán pont a Publio is biztosít ilyen lehetőséget. (Bár megjegyzem, volt szerencsém Publionál megjelent művet olvasni - keress egy jó szerkesztőt és ne bízd rájuk ezt a munkát. Jobban jársz.)

Azzal viszont nem értek egyet, hogy a blogon megjelenteket publikálnád. Miért? Adj valami pluszt, ne az ingyen elérhető dolgokat próbáld pénzért is eladni. Ez azért a törzsolvasókkal szemben csúnya kitolás.

Amúgy témakörtől függően érdemes lehet felkeresni egy kiadót és beszélni velük. Húszezer azért szép szám, talán látnának benne fantáziát. Persze nem tudunk semmit a blogról, így nem tudom, melyik kiadónál lenne-e értelme kilencselni, de elég egyelőre az alapötletet felvázolni. Ennyi alapján meg kell tudniuk állapítani, lenne-e rá kereslet. Ha visszalépnek, vagy nem érdekli őket, marad a magánkiadás. (Bár egy kész tervezettel és szöveggel nagyobb esélyed lenne egy kiadónál.)

2014. máj. 15. 02:24
 4/4 A kérdező kommentje:

A blog kimondottan arra szolgált, hogy teszteljem a fogadtatást, tehát egyszer felraktam, amit felraktam (ez a tervezett könyv kb. harmada), és azóta nem nagyon nyúltam hozzá. Nem annyira blog formában működik, inkább egyszeri publikálásról van szó. Mondhatni egy "ízelítő" a tervezett könyvből, de azért elegendő mennyiség ahhoz, hogy a tényleges érdeklődést le lehessen mérni.

És mivel tényleg nagyon pozitívak a visszajelzések, belevágnék...

A szerkesztőre vonatkozó ötletet köszönöm. Magam is fontosnak tartom, hogy megfelelő minőség legyen. Keresni fogok. :)

2014. máj. 15. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!