Extrém jó fantasy könyvek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudnátok esetleg nekem mondani olyan fantasy könyveket, melyek igazán érdemes elolvasni? Az "igazán jó" szavak alatt értem pl R.R Martin Trónok harca regényeit, J. R. R. Tolkien könyveit, és Cristopher Paolini könyveit is. Lehetőleg olyan könyveket szeretném ha írnátok aminek minden része kijött magyarul, már nem lesz több része, és ha lehetséges akkor mindenképpen legyenek benne "fantasztikus" lények. Előre is köszönöm a válaszokat! :)2016. jún. 25. 20:41
1/9 anonim válasza:
Így hogy Paolinit is beleraktad az "extrém jóba", megzavartál. De tessék (szinte egyiknek sincs minden része magyarul, többnek egy része sem):
Glen Cook: Black Company sorozat, Dread Empire sorozat; Garrett PI sorozat; Instrumentalities of the Night sorozat
Steven Erikson: Malazan Book of the Fallen sorozat
Roger Zelazny: első öt Amber regény
Jack Vance: Lyonesse trilógia (oké ez teljesen kijött magyarul); Eyes of the Overworld (ez is); Cugel's saga (ez is)
Robert Jordan: The Wheel of Time sorozat
Terry Brooks: Shannara sorozat
2/9 anonim válasza:
Alan D. Foster:A nyolcadik utas a halál(Alien).
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Ezek jóknak tűnnek. :) Amúgy még jöhetnek.
2016. jún. 25. 21:17
4/9 anonim válasza:
Bár nem színtiszta fantasy (inkább sci-fi és fantasy keverék), de szerintem extrém jók Watson Warhammer 40k könyvei. Minden megvan bennük, ami fantasykban lenni szokott, emellé elég kegyetlenek is.
5/9 anonim válasza:
Robin hobb - látnok ciklus, elő hajók ciklus
Vaják széria
De igazából a paolini könyvek után minden megüti a színvonalat...
6/9 anonim válasza:
Brent Weeks - Árnyak útján (mindhárom része megjelent már).
7/9 anonim válasza:
Anne McCaffrey, Andrzej Sapkowski szerintem kihagyhatatlanok,eseteleg beleolvashatsz a Metro világának könyvekbe is, ugyan nem fantasy de szintén magávalragadó könyvek.
8/9 anonim válasza:
Na mivan a sok nyári szünetelő tini jött lepontozni mert élete olvasmánya volt a paolini sorozat? Pedig majd ha olvasottabbak lesztek visszajonnetek meg bocsánatot kérni... -.-
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy én egyáltalán nem pontoztam le senkit, sőt mindenkinek megnyomtam a zöld kezecskét. :) A Paolini könyvet, azért írtam be egyrészt a jó könyvek közé, mivel nekem nagyon is tetszett. Úgy gondolom hogy a Sárkányok is fantasy lények közé tartoznak, és attól még hogy másnak nem nyerte el a tetszését a könyv , nekem nagyon is tetszett. :)
2016. jún. 27. 12:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!