Szerintetek lehetséges ezt az utat megtenni biciklivel?
Persze, hogy lehetséges!
Kérdés az, hogy mennyit szoktál bicajozni?
Ha napi 1 -2 száz kilométert, akkor bátran nekivághatsz!
Igazából amit egyhuzamban meg tudok tenni, az olyan 70-80km.
Szeretnék közben nézelödni, meg este megállni valahol. Napközben nagyrészt mennénk, néha megállnák fél órára.
"Igazából amit egyhuzamban meg tudok tenni, az olyan 70-80km"
Na ez baj. Mármint nem az, hogy ennyit tudsz menni, mert az emberek 90%-a még ennyit se, hanem az, hogy ez kevés, hogy nekivágj egy 1600 km-es túrának. Mert az előttem szóló nagyon jól írta, hogy ha te 70-80 km-t tudsz menni, akkor ennyivel eleve nem számolhatsz, mert ez nem átlag, hanem egynapos teljesítmény. 20 napon keresztül nem fogod tudni hozni. Legfeljebb 50-et, ha még városnézni is akarsz és miért ne, erről szól a biciklizés. Úgy megy több mint egy hónap lenne az út.
Én azt javaslom - nem tudom mikorra tervezted ezt - , hogy halaszd jövőre a túrát, de addig is eddzél - télen is lehet, vagy ha nem akkor lehet futni, gyalogtúrázni -, naponta tekerjél, néha iktass be egy hosszabb, 100 km feletti távot. Amikor már egy 80 km-es táv nem okoz gondot, hanem jólesik, akkor érdemes foglalkozni a túra megszervezésével.
Persze ilyen hosszú távon sokat segít és szerintem alap, hogy legyen egy kényelmes ülés (ez mindenkinek más) és egy jó bicajos nadrág.
Ezeket tapasztalatból mondom, mert nekem a leghosszabb táv, amit egy nap alatt megtettem, az 220 km volt, de mikor hosszabb, egy hetes túrára mentem, akkor csak napi 130 km-el számoltam és az is elég volt...
Köszönöm mindenkinek a választ! (aki tud, íhat még)
Jövöre szeretném, és most kezdek el felkészülni (összegyüjteni a pénzt, edzeni, megtervezni az útvonalat, stb.) Gondoltam, itt is kérdezek, szedem össze az infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!