Hogyan és mennyit kell adózni a lakás bérbeadásából származó jövedelem után?

válasza:

válasza:Kapott BEVÉTELből levonható a lakás kiadással szorosan összefüggő, és igazolható KÖLTSÉGek (például rezsiköltség). A kettő különbözete lesz a JÖVEDELEM, ami után 16 % SZJA-t kell fizetni. Ezt negyedévente kell kiszámolni, és megfizetni, a negyedévet követő hó 12-ig az államnak. Év végén van adóbevallási kötelezettség, és rendezni kell - ha van - az adót is.
Ha a rezsi összegét a bérlő kifizeti Neked, akkor az az összeg is a BEVÉTEL része!!!!
Ha az ingatlan bérbeadásból származó JÖVEDELEM eléri az évi 1 millió forintot, akkor a teljes jövedelem után 14 %-os mértékű egészségügyi hozzájárulást (EHO) is kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
31 vagyok, , kor mindegy saját lakás, , auto, biztos jövedelem van. Valaki?
(Egyetemi diák vagyok) + jövedelem még esetleg havi 10. 000 ösztöndíj
Van egy 2005-ös építésű kis ház, amin OTP hitel van még (kb3.500.000 Ft) és szocpolt is igénybevettek az előző tulajok. Hitelátvállalással átadnák nekem a házat, de nem tudom hogy megoldható e. Nekem van rendszeres jövedelmem már egy ideje, de a cégem sajnos mindig...
Ezt valamilyen módon utólag is jelezhetem a hatóság felé? Utólag is ki tudom váltani az adószámot? Kérlek segítsetek,mert nem szeretném elsumákolni a bejelentést. Köszönöm szépen, ha valaki segít!
Érdekelne hogy miből lehet visszaigényelni adóbevalláskor.Minden féle válasz érdekelne.
Sajnos nem vagyunk bejelentve és fedezetünk nincs,tehát ez az út nem járható. Vagy ilyenkor nem tudunk kérni lakásvásárlási hitelt?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!