Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan és mennyit kell adózni...

Hogyan és mennyit kell adózni a lakás bérbeadásából származó jövedelem után?

Figyelt kérdés
Van egy lakásom,amit nem használunk,üresen áll,szeretném kiadni egy ismerősömnek.Nem szeretném feketén,mert félek,hogy valaki feljelent.Rokkant nyugdíjas vagyok.Hogyan kell adóznom utána?
2014. máj. 31. 19:02
 1/2 anonim ***** válasza:
simán SZJA-t kell utána fizetni.
2014. máj. 31. 22:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Kapott BEVÉTELből levonható a lakás kiadással szorosan összefüggő, és igazolható KÖLTSÉGek (például rezsiköltség). A kettő különbözete lesz a JÖVEDELEM, ami után 16 % SZJA-t kell fizetni. Ezt negyedévente kell kiszámolni, és megfizetni, a negyedévet követő hó 12-ig az államnak. Év végén van adóbevallási kötelezettség, és rendezni kell - ha van - az adót is.

Ha a rezsi összegét a bérlő kifizeti Neked, akkor az az összeg is a BEVÉTEL része!!!!

Ha az ingatlan bérbeadásból származó JÖVEDELEM eléri az évi 1 millió forintot, akkor a teljes jövedelem után 14 %-os mértékű egészségügyi hozzájárulást (EHO) is kell fizetni.

2014. jún. 1. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

. Ki ismerkedne egy magányos pasival?

31 vagyok, , kor mindegy saját lakás, , auto, biztos jövedelem van. Valaki?

75. 000 nettó bér havonta elég egy 35+rezsis lakás fenntartására + normális életre diákként?

(Egyetemi diák vagyok) + jövedelem még esetleg havi 10. 000 ösztöndíj

Hogy lehetne megoldani hogy megvegyem?

Van egy 2005-ös építésű kis ház, amin OTP hitel van még (kb3.500.000 Ft) és szocpolt is igénybevettek az előző tulajok. Hitelátvállalással átadnák nekem a házat, de nem tudom hogy megoldható e. Nekem van rendszeres jövedelmem már egy ideje, de a cégem sajnos mindig...

Mi a teendő, ha már bérbe adtam a lakásomat kb.1,5 hónapja, de még nem volt időm elmenni az apeh-hoz (éjjel-nappal dolgozom), hogy igényeljek az...

Ezt valamilyen módon utólag is jelezhetem a hatóság felé? Utólag is ki tudom váltani az adószámot? Kérlek segítsetek,mert nem szeretném elsumákolni a bejelentést. Köszönöm szépen, ha valaki segít!

Hány %-nak kell meglennie saját erőnek, ha úgy szeretnénk felvenni lakáshitelt, hogy ne kérjenek kezest, fedezetet és jövedelem igazolást, hanem a...

Sajnos nem vagyunk bejelentve és fedezetünk nincs,tehát ez az út nem járható. Vagy ilyenkor nem tudunk kérni lakásvásárlási hitelt?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!