Feleségem gyesen van, én pedig teljes munkaidőben dolgozok, ez esetben az én nevemen kiváltott vállalkozói igazolvánnyal állíthatok én ki számlákat az ő termékeinek értékesítése után?
Te csak azzal a tevékenységgel kapcsolatban állíthatsz ki számlát, amelyre az adószámot kiváltottad.
Ha mind a ketten például kézműves termékek készítése, értékesítése tevékenységre váltottatok ki adószámot, akkor nem határolódik el élesen az, hogy nem Te, hanem a feleséged készítette azt.
Ezzel azért vigyázzunk!
Sziasztok4 Köszönöm a válaszokat:
- #1-s válaszoló: sajnos bevételünk / nyereségünk ezen olyan minimális (kb. 5e ft), hogy azt kívánom, bárcsak elérnénk a 25e Ft-t, hogy megérje a KATA :) De még csak most indult, és jött egy kisebb megrendelés, akik viszont kértek számlát.
-#2-es: Egyéni vállalkozóit múlt héten váltottam ki, azzal a TEÁOR számmal ami alatt ez elvileg fut (900301 - Egyéb alkotó tevékenység). Ez alapján úgy érzem erre az esetre is le vagyunk fedve.
Amik még kérdéseim lennének:
1. Ha el kezdenénk ezeket árulni pl. kézműves piacokon, akkor ha a számlát az én nevemre állítjuk ki, akkor jól gondolom, hogy nekem fizikailag ott kell lennem?
2. Ha ott vagyok, de a feleségem is ott van a pultban besegíteni, akkor ebből lehet baj? Pl. veheti úgy egy esetleges ellenőrzés, hogy ő az én alkalmazottamként jár el, tehát járulékot stb. fizetni kell utána?
Felkeresek amúgy egy könyvelőt, ha már megvannak a formalitások, csak szeretek előre tájékozódni.
Köszönök minden segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!