Ha tegnap kosárba tettem egy terméket az egyik webáruházban, de ma rendeltem meg, akkor megkapom vagy nem?
Tegnap még elérhető státuszban volt, és szerdára írták, hogy kiszállítják, ezért csak kosárba tettem, de nem rendeltem meg, mert szerdán nem leszek itthon, így átvenni se tudnám. Ma reggel visszatértem a webáruházba, a kosaramban volt még a termék, de már csütörtöki szállítást írtak a termékhez, de nem értem rá megrendelni. Most ebédidőben volt időm, a termék még mindig a kosárban volt, a az adatlapon viszont már "nincs készleten" volt a státusz. Most megrendeltem, kaptam is visszaigazoló emailt a vásárlástról.
A kérdés az, hogyha még "elérhető" státuszban tettem a kosárba, akkor azt már nem érinti a "nincs készleten" státusz?

válasza:Amíg a korsárban van a termék, addig semmit nem ér a megrendelés - az csak Neked egy támpont, hogy ha legözelebb felmész az oldalra, akkor hamar megtaláld a terméket és meg tudd rendelni.
Ha az adatlapon nincs készleten, akkor egyáltalán nem biztos, hogy megkapod a terméket - a visszaigazoló email szerintem nem a vásárlásról jött, hanem a megrendelésről, hogy vették a megrendelésedet.
A legtöbb webáruházban azt írják az ÁSZF-ben - olvasd el a Tiédnél - hogy ha 48 órán belül küldenek visszaigazolást a vásárlásról. Nézd meg figyelmesen, mi a szövege az emailnek.
Valószínűleg azért fogadták a megrendelésedet, mert ha most épp nincs is készleten, lehet várnak árut, majd lesz, stb.
Elvileg tényleg nem ér semmit a megrendelés, de tudtommal ami már kosárban van, azt nem számolja bele a készletbe, mert a rendszer onnan levonja, tehát elvileg az már a rendelkezésemre áll. Az már más kérdés, hogy beállítástól függően egy idő után (1 óra, 24 óra, stb. múlva) automatikusan törlődik a kosárból, ha nincs ténylegesen megrendelve.
Volt egy webáruházas ismerősöm, nála így működött. Persze ez lehet máshol máshogy.
Igen, csak egy automata emailt kaptam a rendelésről konkrétumok nélkül.
Elvileg 24 órán belül erősítik meg a megrendelést, és tájékoztatnak a várható kiszállításról.

válasza:Te kaptál visszaigazolást, nem? Akkor miért tőlünk kérdezed?
Az e-mailben világosan le van írva hogy mi a helyzet a rendeléseddel.
Az meg milyen már, hogy azért nem rendelted meg, mert aznap nem vagy otthon? :-D Egyszerűen a megrendelés során kérsz egy másik időpontot a szállításra, vagy megjegyzésben feltünteted, végső esetben felhívod a boltot vagy e-mailben egyeztettek.

válasza:"de tudtommal ami már kosárban van, azt nem számolja bele a készletbe, mert a rendszer onnan levonja, tehát elvileg az már a rendelkezésemre áll"
A túrót áll a rendelkezésedre.
Nekiáll 100 olyan alak vásárolni mint te vagy.
Beleteszi a kosárba, és NEM veszi meg. Napokig.
A webáruház nem olyan bolond, hogy emiatt 100 terméket levegyen a készletből és lenullázza magát - hogy aki egyből meg akarja vásárolni az meg ne vehesse meg.
Kapcsolódó kérdések:
Ingyenes vissza küldés a futárral opciót válaszottam, valamit rá kell ragasztanom a csomagra? Eleg ha abba csomagoltam vissza a terméket amiben érkezett?
A kisgép az első használatkor szikrázott, égett szagot árasztott amit jeleztem feléjük s még 72 órán belül vissza is szállították a terméket. Azóta huzakodunk, szerintük jó a termék.Most pingpongoznak velem, visszaküldték ugyan azt a láthatóan nem új terméket, mondván...
Ezt a levelet kaptam, de sajnos nem tudok jól németül. Valaki tudna segíteni akinek már volt ilyen problémája, vagy volna olyan kedves hogy elmagyarázza mit akar a levél? Stornierung Ihrer Bestellung - ungarische Ust-IdNr. Sehr geehrte Damen und...
Bevallom, kicsit szégyellem és baleknak érzem magam emiatt, de világító jégkockát szerettem volna rendelni, és megláttam, hogy vannak világító lufik is. Szinte izgalomba jöttem, és rendeltem egy csomag világító lufit a jégkockák mellé. Másnap, kiábrándulva rájöttem,...
December 3-án adtam fel a rendelést, aznap a megrendelt játékok mellett szerepelt a szállítási dátum (múlt péntek). Ugyanakkor több eltérő információ is szerepel a weboldalukon, pl. hogy 1-2 nap múlva már szállítanak, az ÁSZF-ben az van hogy 8 munkanapon belül, de már...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!