Mi lesz a családokkal 2015-ben?
A kétkeresős családokban a nettó fizetés max 30%-áig hiteleztek. Ha egyik fél sem veszíti el a munkahelyét és nincs máshol hitele (ami ha van, akkor hazudott a hitelfelvételnél), akkor többnyire tudnia kellene fizetnie a megemelkedett törlesztőrészletet is.
Általábn azok nem tudnak fizetni, akik erőn felül vállaltak és spekuláltak (mert a CHF hitel spekuláció).
Az egyetlen, ami mentségükre szóljon, hogy legtöbben nem értették a CHF hitel spekuláció jellegét, csak azt látték, hogy forint alapon 70, CHF alapon meg 50et kell fizetni havonta.
Ui: családomban volt 3 CHF hitel is, kb 4 milliót buktunk a legértékesebb ingatlanunk kényszerértékesítésén, tehát nem hazabeszélek. Megértettem a kockázatot és vállaltam a felelősséget.
Én egy kicsit arra térnék ki, hogy mennyire meggondolatlanul vették fel anno a hiteleket, nekem egy tapasztalatom van ismerőseim között és az is szűkítve: tehát van egy házaspár (gyerek nélkül), van egy elég jó vállalkozásuk, mindig azt hallgatom tőlük, hogy most mennyire rossz...a mennyire rossz alatt azt értik, hogy idézem "fél millióból nem élünk meg havonta" és miért? Mert jön a fentebb említett mondat "ami a szomszédnak van az nekünk is kell" egymás után vették fel a hiteleket lakás, 2 autó, a vállalkozás miatt fedezetek stb. Pont a hétvégén mondta a hölgy tag, hogy "most már kezdjük észrevenni, hogy válság van, drágábbak lettek a dolgok" stb...dehát már anno is panaszkodott, ennek ellenére csak most kezdik érezni!? Gondolkodnak, hogy mit kellene eladni..csak az otthon kell, az audi kell a hátsó alá, a másik autó is kell....
Tudom, ez egy szűkebb réteg, de ilyen is van és az ilyen embereket nem tudom sajnálni!
Remélem kellően tudtam érzékeltetni a dolgot.
Tulajdonképpen mindenkinek igaza van valamilyen szempontból. Sokan maguk tehetnek róla, hogy ilyen helyzetbe kerültek. Erre mondják azt, hogy addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Én soha nem vettem fel hitelt, pont azért, mert nehogy így járjak. Megoldottam másképp.
Abban teljesen egyetértek, hogy azokat a panaszkodókat én sem tudom sajnálni, akik magyarázzák a TV-ben, hogy 100 ezres nagyságrendű az áramtartozásuk, és közben látni a TV-ben, hogy cigizik, frissen melírozott haja van, műkörmökkel, a gyerekek szobájában 3 számítógép megy, és a plazma TV árammal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!