Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy írjam be ezt az önéletraj...

Hogy írjam be ezt az önéletrajzomba, hogy ne legyen félreérthető?

Figyelt kérdés
7 évet éltem Angliában, dolgoztam családoknál is, ahol a főzés volt az elsődleges feladatom. Nem házvezetés, vagy ilyesmi, csak elmentem és megfőztem az ebédet, vagy a vacsorát, főleg időseknek, vagy elfoglalt esetleg mozgássérült személyeknek, aztán mentem is. Nem alkalmazott senki, hanem személyes megállapodást kötöttünk, néha egy szociális gondozással foglalkozó ügynökség közvetített ki. Most egy vidéki hazai városban élek, és szeretnék étteremben dolgozni konyhai kisegítőként. Semmiféle közétkeztetéses vagy vendéglátós tapasztalatom vagy papírom nincsen. Javasolták, hogy ezt azért írjam bele az önéletrajzomba, de magyar megfelelőt nem találok erre a fajta munkakörre. Ötletek? :)

2019. dec. 22. 18:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%
Írd be azt, hogy menzás :P
2019. dec. 22. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért írnám?
2019. dec. 22. 18:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert ahhoz nem kell semmi végzettség, de látszik belőle, hogy konyhán dolgoztál.

Ha azt írod, hogy szakács, akkor jó eséllyel vissza se írnak, mert egy szakácsnak Magyarországon végzettség kell, és jobban is fizet, de egy végzett szakács meg miért jelentkezne konyhai kisegítőnek kevesebb pénzért? Ők nem szakácsot keresnek, hanem konyhai kisegítőt, és nem akarnak annyit fizetni, mint amennyit egy végzett szakács kér.

Aztán, ha behívnak, akkor elmondhatod nekik, hogy pontosan hogy volt.

Végezetül, te írtad, hogy "Ötletek", hát nekem ez volt az ötletem, azért :P


Megkérdezhetem én is, hogy miért jöttél vissza? Tudod, hogy itt sokkal kevesebbet fogsz ezzel keresni? Nem tervezed, hogy elvégezz egy szakács végzettséget adó sulit legalább?

2019. dec. 22. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet, akkor inkább leírom, hogy volt :)
2019. dec. 22. 19:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Az se rossz ötlet.


De azt fenntartom, hogy ha úgyis tudsz főzni, akkor miért nem szerzed meg a végzettséget is (ha full profiként is el tudod képzelni magad, akkor akár a mesterszakács címet), és akkor tudsz ahhoz hasonló bért is kérni a munkádért, mint odakint. Ugyanis kevés az igazán jó szakács, pláne idénymunkáknál pl. a Balatonon.

2019. dec. 22. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát az a terv hosszú távon, de ezzel nem fogok odaállítani sehova :)jobb, ha ezt nem kötöm senki orrára, illetve vendéglátói helyen valóban semmi tapasztalatom nincs, meg a szakács végzettség megszerzése ugye még legalább 1-2 év, és közben pedig szeretnék mindenképp melózni, főleg úgy, hogy azt a későbbiekben is hasznosíthassam. Nyáron természetesen célba veszem a Balatont, de addig sem szeretnék itthon ücsörögni.
2019. dec. 22. 19:11
 7/12 A kérdező kommentje:
Amúgy az egy dolog, hogy főztem, de ezek magánemberek magán otthoni konyhái voltak, teljesen más, mint amilyen egy éttermi vagy menzás konyha lehet. És max 7-8 embernek kellett egyszerre főzni, igaz, időre, de egy étteremhez képest szerintem tök nyugis körülmények között. Valamint én vásároltam, én találtam ki mindent, és ha kellett valami eszköz, azt megvették. Szerintem ez teljesen más, maximum távolról kapcsolódó tapasztalat.
2019. dec. 22. 19:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ebben valahol igazad lehet (én is meg tudok főzni egy paprikáskrumplit férfiként úgy ahogy én szeretem, de emiatt eszembe se jutna szakácsnak tartani magamat), de viszont ha tudnád, hogy milyen a "konkurencia" egyes helyeken a munkaerőhiány miatt, akkor szerintem kevesebbet aggódnál ezen. A lényeg, hogy meg tudod-e csinálni jól azt az ételt, amit kérnek tőled? Én a TE HELYEDBEN (mert én mással keresem a kenyeremet) ilyen helyekre jelentkeznék inkább nyáron a Balatonra, nem konyhai kisegítőnek, hanem szakácsnak, úgy, hogy kérném azt előre, hogy írják le, pontosan milyen ételeket kellene ott megcsinálnom? Aztán otthon megpróbálnám ezeket netes receptek alapján megcsinálni, ha megy, akkor ott is bemutatnám nekik az interjún. Mit lehet veszteni vele? Legfeljebb elutasítanak.


Ajánlom ezt a tavalyi cikket tanulmányozásra a fentiek alátámasztásául:


[link]

2019. dec. 22. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Hú hát köszi a bíztatást :) Igazából mindent meg tudok csinálni, ha modnanak receptet, vagy legalább egyszer megmutatják, illetve kipróbálhatom az eszközöket. Én is hallottam erről, de nem tudom, mennyire igaz, hát most majd kiderül :)
2019. dec. 22. 19:28
 10/12 anonim ***** válasza:
83%
Privát chef voltál. Ennyi.
2019. dec. 22. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!