Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen egy állásinterjú a H&M-él?

Milyen egy állásinterjú a H&M-él?

Figyelt kérdés
Aki volt már állásinterjún a H&M-nél el tudná mondani, hogy milyen kérdések voltak, volt-e szituációs feladat, stb.?

2020. máj. 25. 15:25
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

Szia! Mivel külön nem említetted, így feltételezem, hogy vevőszolgálati asszisztens (vagy legyen bármi is a H&M-nél a neve, magyarul: eladó) pozíciót szándékozol megpályázni.

Mint egykori, multinacionális vállalatnál dolgozó HR-igazgató, valószínűsítem, hogy az ezen cégekre jellemző, tipikus és kiszámítható sablonkérdéseket fogod kapni, ezekre készülj fel!

- Mit tudsz a cégről?

- Miért szeretnél náluk dolgozni?

- Van-e tapasztalatod a kereskedelemben?

- Mesélj az eddigi munkatapasztalataidról!

- 3 jó- 3 rossz tulajdonságod említsd meg!

- Mesélj magadról, van-e család, hobbyk... (ha van gyermeked, akkor a családnál utalj rá, hogy biztos a helyzeted (nagymama vigyáz a gyerekre, a férjed vállalkozó és otthonról dolgozik, stb., tehát nem fogsz kiesni a munkából miatta; hobbynál pedig megemlíthetsz kötődést az öltözködés/divat irányába!)

- Hol képzeled el magad 5 év múlva? (“A H&M kötelékében, mivel lojális típus vagy, s reméled hogy addigra minél nagyobb szakmai tudást sikerül elsajátítanod!)

- Van még kérdése? (Legyen, de ne financiális jellegű! Kérdezz a fejlődési lehetőségekről, belső képzésekről, stb.)

Ha lesz is szituációs feladat, az faékegyszerű lesz. Valamiféle konfliktust fognak felvázolni a vevővel szemben (pl.: vehemensen reklamáló vásárló), neked pedig úgy kell válaszolnod, hogy a szavaidból érezzék az ügyfélcentrikusságod, kvázi ragaszkodsz majd a céges protokollhoz, de mindvégig teljes tisztelettel kommunikálsz az ügyféllel, higgadt maradsz.

Éreztesd, hogy szívügyed a H&M, kompetens vagy a termékeik terén, lévén, magánemberként is gyakran vásárolsz náluk, illetve nyitott vagy a fejlődésre.

2020. máj. 25. 16:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Még néhány gondolat!

Öltözz elegánsan, de lazán és fiatalosan! Amennyire megfigyeltem, plázákba néha be-bekukkantva, hasonló imázst preferálnak.

Bátran írj motivációs levelet, még nem láttam olyat, hogy ne priorizálták volna azt, aki írt. Nyugodtan odaadhatod személyesen egy mappában, benne az önéletrajzoddal. Ott lesz náluk is, de jó benyomást tesz, ha felkészülsz.

Ha megkínálnak kávéval, nyugodtan fogadd el, de a végén ne hagyd az asztalon a bögrét, kérdezd meg, hogy hova szabad kivinned, nem szeretnéd otthagyni. Pár éve lett divat, azóta hallom egykori kollégáktól, hogy alkalmazzák ezt a “tesztet”.

Nyilván mosolyogj és légy kedves, udvarias, de nincs örökérvényű recept, az interjúztatóval kell megtalálnod a közös hangot.

2020. máj. 25. 16:28
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Gondolom ilyen elvárásokkal, legalább a nettó 180e-et kifizetik.
2020. máj. 25. 17:08
 4/8 A kérdező kommentje:
#1: Köszönöm a válaszod, nagyon informatív. Elfelejtettem írni, hogy eladói állásra jelentkeztem, persze még az sem biztos, hogy egyáltalán behívnak, csak gondoltam informálódom előre, hogy itt hogyan zajlik a dolog, ha esetleg valaki volt már. De nagyon köszönöm a részletes leírást, nagyon kedves tőled, hasznosítani fogom. :) Ez a 3 jó, 3 rossz tulajdonság a mumusom, mert nem mintha nem lenne rossz tulajdonságom, csak ugye mi az, ami még rendben van. :D
2020. máj. 25. 19:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen! :)

(Szinte) bármi lehet a 3 rossz tulajdonság, se fontos, hogy mondj, mert ez méri az, önismereted/önkritikád.

Tökéletes válasz például:

"Néha kapkodom, s ilyenkor össze- visszaság lesz rajtam úrrá, de ezt felismertem, s igyekszem változtatni, naplót vezetek a feladataimról."

Nem mindig merem megfogalmazni a véleményen, de már fejlesztem az önbizalmam és igyekszem hinni magamban."

2020. máj. 25. 23:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a példákat, nagy segítség, megpróbálom ennek megfelelően megfogalmazni a rossz tulajdonságaimat. :)
2020. máj. 26. 22:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen, sok sikert kívánok!

Szerintem kapkodtam, nagyon bántja a szemem:

"(Szinte) bármi lehet a 3 rossz tulajdonság, de fontos, hogy említs néhányat, ugyanis ez méri az önismereted/önkritikád."

2020. máj. 26. 22:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2020. máj. 27. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!