A magyarok 83%-a létbizonytalanságban él? Ennyinek van a cikk szerint MAX 3 havi megtakarítása, ami azért valljuk be, kábé semmitérő. Szerintem ez elég túlzó arány.

Ez pl. Amerikában is kb. így van.

"Csak" ingatlanvagyon = ha bent a krach, nem kell egyből a híd alá menned.
Ettől függetlenül, mindenkinek jó lenne ha lenne a számlacskáján 3-4 guriga, akár kisebb ingatlan, kisebb autó stb árán is.

#5 a legtöbb embernek van hitele a házán, azt ugyan úgy fizetnie kell.
Kérdező ez a szám szerintem nagyon függ attól hogy a felmérés mit néz megtakarításnak. Konkrét pénzösszeget vagy egyebet is beleveszünk. Illetve 3 fizetésnyit vagy 3 hónapig eléldegéléshez szükséges összeget.
Nekem a számlámon konkrétan nem szokott 1 hónapi keresetnél több összeg lenni. Állampapírba szokott lenni 3-4 hónapnyi keresetem amit könnyű pénzé tenni, a többi meg megy hosszabbtávú befektetésbe ami nem annyira likvid.

A magyarok 83%-a létbizonytalanságban él? Ennyi biztos hogy nem lehet, mert akkor már az ország, jelenleg ott tartana, mint Ukrajna.
Én olyan 55-65% közzé tippelném ezt, akinek volt megtakarítása, azoknak el is ment a járvány idején.
A jelenlegi gazdasági helyzetet, azok fogják átvészelni, akik saját házban laknak és nincsen hitelük, plusz jó pár millió félre rakott pénz, amihez bármikor hozzá tud nyúlni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!