Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szólsz hozzá, hogy a mi...

Mit szólsz hozzá, hogy a mi magyar 25 év alatti fiataljainknak "csak" 28,5%-a munkanélküli? (lent)

Figyelt kérdés
Nincs is annál jobb, mint kedvtelésből ksh-zni meg eus és nem eus országok munkanélküliégi rátáit nézegetni. Optimizmussal és derűlátással tölt el, hogy a mi magyar 25 év alatti fiataljainknak "csak" 28,5%-a munkanélküli (regisztrált), míg a görögöknél ez 55,4%. Azért a norvégok 7,9%-át eléggé irigylem mondjuk. Másrészt arra is rá kellett döbbennem ismét, hogy diplomával még mindig kevesebben merengnek romkocsmák félhomályában, mint 8 általánossal. Jó érzés ez. Tetszik.

2012. okt. 4. 20:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Tömeges munkanélküliség van, mert tömegek választottak rossz szakmát.

60 ezerből pedig nem tudom miért kellene megélni, most tudtommal 90 ezer Ft a nettó minimálbér, amit még emelni is terveznek.

2012. okt. 9. 17:30
 12/30 anonim ***** válasza:

Ha tömegek választottak rossz szakmát, akkor az államnak mesterségesen meg kellene változtatni a munkaerőpiaci keresletet, (pl. támogatások megvonásával, új pályázatok kiírásával) vagy sokkal tudatosabban szabályozni a továbbtanulást és továbbképzéseket az éppen aktuális piaci igényekhez mérve.

A lényeg, hogy az államnak minden erejével a munkanélküliség mérséklését és végül teljes megszüntetését kell megcéloznia, még akkor is, ha ez nagyon fájdalmas pénzekbe és sok időbe fog kerülni. Az állam felelőséggel tartozik a polgáraiért nem taszíthatja őket nyomorba, bizonytalaságba és kétségek között!

Régi latin közmondás: Panem et circenses.

A nép már megkapta a cirkuszt, viszont kenyérből egyre kevesebb és kevesebb lesz. Már a Római Birodalomban is felfedezték, hogy idővel ez hatalmas problémákhoz vezethet...

2012. okt. 10. 17:30
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
90.000 Ft a minimálbér nettóban? Te hol élsz? Az 60.000 Ft!!!!
2012. okt. 10. 17:37
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

A 90.000 Ft-on én is elgondolkodtam egy kicsit. :D

A srác szerintem nem Magyarországon lakik. :D

2012. okt. 10. 17:45
 15/30 anonim ***** válasza:
A 90.000 Ft körüli összeg stimmel, mert a minimálbér 93.000 Ft, de BRUTTÓ-ban, ami nem mindegy.
2012. okt. 10. 17:49
 16/30 anonim ***** válasza:
65%

12/16-os: "vagy sokkal tudatosabban szabályozni a továbbtanulást és továbbképzéseket az éppen aktuális piaci igényekhez mérve."

Pontosan ezt tette és teszi is a kormány. A felsőoktatásban megvonták a támogatást a büfé szakokról (alig van államilag finanszírozott médiatudomány pl.), helyette pedig új pénzügyes, informatikai és mérnökiek nyiltak. De nem csak a felsőoktatást alakították át, most jönnek a középiskolák, 3 év tanulással (kémia-biológia és egyéb haszontalan vackok megnyirbálásával) profi szakmunkások képzése.

2012. okt. 10. 18:07
 17/30 anonim ***** válasza:

Előző! Ha igaz, amit Te mondassz, akkor csak jó irányba halad az ország, csak ezek szerint a változás egy nagyon lassú folyamat lesz és lehet, hogy azalatt jönni fog majd egy másik kormány, aki máshogy gondolja majd a dolgokat...

De, ha ez igaz, akkor az irány jó, ahová haladunk.

2012. okt. 10. 18:27
 18/30 anonim ***** válasza:
Én is így gondolom, sajnos a siker még nem garantált, de az irány jó. Várni kell, kitartani.
2012. okt. 10. 18:41
 19/30 anonim ***** válasza:

Ez mind szép és jó, csak egy baj van vele:

Az emberek MOST éhesek!!!

Lehet, hogy 5-10 múlva jobb lesz, de a kiadások nem várnak éveket, MOST AZONNAL kellenek a munkahelyek és lehetőleg nem éhbérét!!!

2012. okt. 10. 18:55
 20/30 A kérdező kommentje:
Édes aranyapám a 90 ezerből 60-at kapsz kézhez, tehát a kézhez kapott minimálbér 60 ezer forint.
2012. okt. 11. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Magyarország kormánya idén betesz Magyarország karácsonyfája alá ajándékként sok-sok munkalehetőséget a huszonéves "gyerekeinek"?

Szerintem mindannyian ugyanazt akarjuk ettől az országtól munkalehetőségeket! Idén nem találhatnánk Magyarország karácsonyfája alatt ezt az ajándékot??? Vagy mi magyarok mit kapunk karácsonyra a kormánytól az államtól? Kérjük a munkalehetőségeket a karácsonyfa alá betenni!

Mekkor a tényleges munkanélküliség a hivataloshoz képest? Mennyivel nagyobb a tényleges munkanélkülieknek a száma, mint a regisztrált munkanélküliek száma?

Arra lennék kíváncsi, hogy a mai magyar 11,x %-os munkanélküliség az mennyire "torzít" a valóságon. Tudom ugyanis azt, hogy sok munkanélküli (már) nem regisztrált álláskereső, mert a.) be sem jelentkezett, b.) már lejárt az az időintervallum, ami után már nem...

Meddig lehet bírni idegekkel és ép ésszel, azt a helyzetet, hogy valaki keresi de nem talál munkát?

Közbe van egy ilyen magyar közhiedelem, hogy aki nem talál munkát, biztos nem is keresi illetve nem keresi jól. Ő szava a Te szavaddal szembe. Szerintem fekete, szerintem meg fehér.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!