Valaki segíteni felmondási levél mintával kapcsolatban? Nem tudom hogy írjam meg és mi szerepeljen benne.
Ennek eldöntéséhez feltétlenül szükséges lenne tudni, hogy MIÉRT, mi okból szeretnél felmondani.
A rendkívüliségnél kell lennie valamilye olyan lényeges oknak, ami miatt valóban lehetetlenné vált számodra a munkavégzés (az, hogy már nem akarsz a cégnél dolgozni, nem elég indok, itt valóban komoly dolognak kell ehhez történnie).
Fő szabály szerint a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a munkáltató lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
Ráadásul ezesetben még határidő is köt: a tudomásszerzésedtől 15 napon belül tehetsz ilyen felmondást, illetve max. 1 évig vagy amennyiben bűncselekmény az ok, akkor a büntethetőség elévüléséig.
...gyanítom egyébként a kérdésedből, hogy itt rendes felmondás lesz- vagy kérlek írd már le, hogy mi az ok, amiért felmondanál!
Szia!
Azért szeretnék felmondani mert jelenleg reggeltől estig dolgozom egy plazaban és van egy két éves kislányom aki most kezdte a bölcsit, de sajnos nem viseli jól a távollétem és nagyon sokat sír. Senkivel nincs el csak én vagyok a jó neki.
1. válaszoló vagyok.
Ez nem ok a rendkívüli felmondásra sajnos.
Én is édesanya vagyok, ráadásul egyedülálló is és egy 3,5 éves kisfiú anyukája.
Ezért kérlek, hogy gondold végig még egyszer, hogy a kislány sírása miatt felmondasz-e.
Tudom, nem könnyű, főleg a kereskedelemben nem (van barátnőm, aki ugyanígy bevásárlóközpontban dolgozik és kemény lehet)- de mitől vagy biztos abban, hogy
1. a 26 eFt-ot el sem érő GYES elegendő lesz a megélhetésre
2. az is letelik most már kevesebb, mint 1 év múlva, utána mi lesz? Mitől vagy biztos abban, hogy visszavesznek?
3. a bölcsibe is be kell szoknia a gyerekeknek- sajnos vannak olyan kicsik, akiknek ez hosszabb folyamat, viszont ha most ezt átvészelitek, akkor az oviban hatalmas könnyebbség lesz, már átesik szinte az összes nagyobb betegségen, lesz közösségi élménye stb- szóval egy éven belül már nem kell ezt előlről kezdeni az óvodában
Banki, pénügyi területen dolgozom, jobb munkakörülmények között, de bizony az én kisfiam is volt, hogy sírt- szerintem a felmondás helyett sokkal többet számít a te hozzáállásod (ha nem látja rajtad, hogy vele sírsz, ha világosan elmondod- mert MEGÉRTI! a kis szintjén- hogy anyának mennie kell dolgozni, mert... és BIZTOSAN mész érte x. időben vagy megy érte a nagyi, férjed valaki).
Ne is haragudj, de soha eszembe nem jutna azért a biztos megélhetésemet felmondani, mert sír a gyermekem (pedig minden kicsinek akadály a beszokás, az enyémnek is az volt)- én is szeretem a gyermekem, sokat foglalkozom vele a munkaidőm után, nem vagyok kőszívű.
...de a mai világban, pont kereskedelmi beosztott munkához való végzettséggel lehet, hogy én ezt nem merném megjátszani.
Ha mégis felmondasz, akkor látatlanban is 99% esélyt jósolok a tartós munkanélküliségednek ezzel a hozzáállással.
ne haragudj az őszinte szavaimért, de hidd el, hogy segít szándék van mögötte.
"Rendes felmondás nyomtatvány minta" kifejezést írd be a google-ba, előre elkészített sablonokat találsz, csak az adataiddal kell kitölteni.
Minden jót kívánok.
nem kell írni semmit
t. munkaügy/munkáltató
alulírott x.y szeretném xyz óra fennálló munkaviszonyomat felmondani.
Kérem a felmondási időtől tekintsenek el.
Dátum, aláírás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!