Egy ügyvéd körülbelül mennyit vihet haza havonta?
Tudom, hogy ezt nem lehet így megmondani pontosan, sok mindentől függ, le ne írjátok kérlek!
Csak egy hozzávetőleges minimum maximum számot várok.
Mik a tapasztalatok, ismeretek?
Sorok írója ügyvédjelölt, két felsőfok, 170 nettó. (Elég kevés, de szeretem a helyem.)
Ismerős ügyvédek tapasztalataiból úgy tudom, hogy van aki annak is örül, ha havi 200-at ki tud venni az irodából, de egy jól menő praxis vezetője állandó, nemzetközi ügyfelekkel akár 1-2 millió forintot is összeszedhet.
Nemzetközi irodában pedig határ a csillagos ég.
(Kérdező, abba gondolj csak szépen bele, hogy egy ismerős ügyvéd szerint egy praxis fenntartása havi kb. 5-600,- Ft. [Ebben benne van az irodabérlet, a jogtár, a kártya, a MÜBSE, a titkárnő, a papír stb, és akkor magadnak még nem is adtál fizetést.
És persze könnyű azt mondani, hogy az ügyvéd egy adásvételiért is leakaszt 100 000,- forintot, de ezek az adásvételik egyre ritkábbak, és ha nem tudsz valami pluszt adni (mondjuk azt, hogy két nyelven csinálod), akkor viszont gyilkos árverseny van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!