Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kisvárosban megéri e nyitni...

Pszicho88 kérdése:

Kisvárosban megéri e nyitni egy kis menüztető éttermet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Kisebb 40-100 ezres kisvárosban Magyarországon, ott ahol sok turista jár megéri e nyitni egy éttermet? Gondolkodok a költségeken és nem tudom mennyire lenne jövedelmező, ha kivennék egy 30-40 négyzetméteres vendéglátó egységet, ahol elvitelre lehetne kérni 1 leves, 2 főétel menüt. Köztudott, hogy kicsi országunkban szeretnek olcsón vásárolni az emberek. Vajon megérné e egy minőségi menüs helyet bérelnem?


A havi bérleti díj 80 ezer Ft körül mozog.

Ha bejelentem magam 8 órában és nem lenne más dolgozóm, az 80-100 ezer Ft.

A rezsire 40-50 ezret számolok.


220000 Ft-ba kerülne csak ez havi szinten

Vajon 1200-1500 Ft-os árakkal ha eladok kb napi 40-50 menüt, ami elég jó vajon megérné e fönntartani a helyet?

Akkor még a nyersanyag árakról nem is beszéltünk.


Van valakinek hasonló tapasztalata, ötlete?

Nyitott e már valaki saját vállalkozást?

Köszönöm.



2020. okt. 21. 21:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Ja az lemaradt, hogy 30 nmre kérdés milyen feltételek melett kapod meg a 20-30 adag feletti menüztetés lehetőségét a Nébihtől. Mert ha nincs elég kapacitásod, az leamortizálhatja a napi adag számot. Pl. ha csak ala cartba engedi csinálni, rendelésre egyesével a kajákat, vagy időben elhatárolva már nyitás előtt kész kell lennie pl.
2020. okt. 22. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem 220 az! Alsó hangon a duplája! Alkalmazottal pedig még több!

Ráadásul nem úgy indul egy vállalkozás, hogy itt a kaja, le van főzve, kinyitod az ajtót és bejön 50 menü vásárló. Hanem úgy, hogy bejön első hónapban 10, aztán a következőben 15, stb.

A saját fizetésed adóval, járulékokkal együtt az életben nem lesz 100 ezer.

Szerintem ferdítesz. És igen, indítottam vállalkozást, tudom, miről beszélek. Igaz, hogy én nem élelmiszerrel foglalkozom, mert nekem ebben túl nagy a kockázat, de ismerem az életet és amit ide leírtál, az nem reális.

2020. okt. 22. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
38%
Önmagadnak nem veszel ki fizetést, csak a járulékra gondolt szerintem, ami meg reális.
2020. okt. 22. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
87%
Én másban utazok, de a kérdésben felvázolt költségeid szerintem alulbecsültek, a bérleti díjat te látod, ahhoz nem tudok hozzászólni, de a rezsid szerintem több lenne, és még rengeteg egyéb költséggel nem számolsz, amiknek egy részére Bak N. kolléga említést is tett, ezeket is árazd be magadnak! De mondom én más területen mozgok, nem biztos,h jól látom a dolgot.
2020. okt. 22. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 A kérdező kommentje:

Igen, ami igaz az igaz. Valóban nem átgondolt, ez csak egy kezdő ötlet volt a részemről, hogy érdemes e ilyen irányba nyitnom.

Én is Egert céloznám meg, ahol Bak Norbert is van. Jelenleg Pesten élek, de itt már iszonyú a konkurencia és a piaci verseny is kiélezettebb. Jó ötleteket, tippeket adtatok, köszönöm. Nos, amiket néztem kiadó helyeket, azok is 30nm körül voltak és az épp arra elég, hogy legyen egy wc, főzőkonyha, tálapó pult, kicsi előtér, max egy asztal, de a-la-carte -nak biztos, hogy nem jutna hely, amik pedig nagyobbak területre, azok meg már 120 ezer vagy e fölötti áron vannak. Személyzetet sem szeretnék kezdetben fölvenni. Szeretnék egy fél éves próba időszakot, hogy egyáltalán menne e, közben szórólapoznék is a környéken.


Ami még érdekelt volna, hogy többen írtátok, hogy már 900-1100 Ft-os áron lehet kapni menüt. Ez igaz, viszont ne felejtsük el, hogy a mennyiség sem mindegy és amit sokan nem látnak, nem tudnak a minőség sem. Picit ezért is félek ettől, mert a többség az árat nézi, egy kisebb réteg van aki szívesebben kiad érte többet is 200-400 Ft-al, csak amit kap az finom, minőségi legyen és friss alapanyagokból készüljön. Sok helyen dolgoztam már szakácsként és tudom, hogy miből mit lehet és szoktak készíteni és a helyek nagy része ilyen, valószínű azért olcsó a menü. Persze kivételek vannak, csak ritka. :)


Az 5 napos vagy az 1 hetes húsból is lehet finom bolognait főzni, hiszen a jó fűszerezés és a paradicsom intenzív íze elvesz minden mást. Sokszor úgy érzem, hogy az ár egyébként már minősít is.

Ha valaki 1000-ért ad egy komplett adat menüt, az vagy nagyon olcsó, vagy nem minőségi. Ameddig az emberek 200-300 Ft-on spórolnak addig ennek a minőségi menü főzésnek nincs is jövője. Na és igen, a vírus is egy újabb probléma. Állítólag 2022-ig fogják ezt húzni és utána még tovább is.



Csak erős idegzetűeknek:

Ez a vírus igazából egy gazdasági, kulturális, szellemi, társadalmi támadás a lakosság ellen. Mindent érint, ha nem is közvetlenül, de minden mindennel összefüggésben van.

Szeretnék fejleszteni a társadalmat és át akarják alakítani és ehhez kreáltak most egy ürügyet, amivel ezt az átalakítást eszközölhetik. Egy jó ürügy mindig kell. 9-11 -ről is készült egy dokumentum film Fájdalmas Megtévesztés (Painful Deception) címmel megtekinthető a youtube-on is akár.

Azért írtam le ezt így, mert tudom, hogy ez a vírus mögötti valós indíttatás. Erről, ilyen helyzetekről már 10-15 évvel ezelőtt is készültek Összeesküvés Elmélet videók. S mivel az átalakítást be szeretnék vezetni, ezért időben elmélyítik a vírus ürügyet is, hogy többszörös fedősztorival apránként rákényszerítsék a népre a terheket és egy nagyszerű társadalomban élhessünk. Mert ugye ez is értünk van. Ezt már Aldous Huxley és többen is megírták. Ezeket a dolgokat 50-100 évekre előre kitervelik. Van aki ebből él. Ez a munkája.

2020. okt. 22. 17:31
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Szórólapozás helyett javaslok egy Facebook oldalt (ingyenes), helyszín alapján targetált hirdetéseket (20-30 ezer havonta), napi fotók, posztok a felújítástól a nyitáson át a finom kaják fotójáig. A szórólap drága és egyáltalán nem hatékony marketing eszköz. Ezeket ki lehet egészíteni azzal, ha felveszed magad Google cégembe es a térképre (szintén ingyenes) és akkor a környék mobiljain is ajánlani fog a térkép alkalmazásban. Sorolhatnám reggelig. Muszáj használni a modern marketing eszközöket, az hozza be a vevőt.
2020. okt. 22. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Egerben nem nagyon fogsz olcsón találni megfelelő helyet, mi is hónapokig vadásztuk ezt is.


Egyébként a Gárdonyi út elején az aluljárónál a pavilon most is kiadó az EVAT - nál kell érdeklődni rá, ha esetleg gondolod. Egyetemisták szerették, szemben meg van az Eventus kollégiuma. De nyáron halott.


Vagy a Zuzmó régi helye, de az meg már 105.000 és alig nagyobb tőle. Plusz oda ha kia akarsz tenni asztalt terület foglalási engedély is kell azt hiszem. Amellett van terasza is, de azt nem adják hozzá valamiért, azért engedtük el végül.


Belváros sétáló utca felejtős, 250.000-780.000-ig adnak ki helyeket.


Kicsit magam ellen beszélek, de pl ha az egyetemistákat megfogod, meg lehet élni belőle. 1-2 asztal letehető, illetve kiszálításra lehet kapsz engedélyt, de jellemzően nekem pont azért volt erős az ebéd, mert nem mentek le a városba külön kajálni a szabad 45-90 percükben, hanem csak lesétáltak, vagy este is pl 3 kollégium van az utcában meg két oktatási épület és egy sportcsarnok - megvárták és elvitték a cuccot, mivel a kiszállítás is Egerben 2 óra majdnem.


Azt is tudnod kell, hogy az egri Nébihseknek talán országos szinten is ismert szigora van engedélyeztetés, ellenőrzés, büntetések kapcsán. Viszont ha szakmailag alátámasztod a dolgot, nincs gond velük.


Beszállítónak meg pl ott van a Matuszvad, naponta jár. Így nem kell és nem is érdemes sok árut feleslegesen tárolni. Nekem most kb 60%-os árréssel jönnek ki a kaják 1300-1400-as áron, ami egy helyi pizzéria kb. átlagára, csak nem mindegy hogy ruccola, koktélparadicsom, meg parmezán van egy tésztán, vagy csak tészta,szósz meg trappista sajt . Utóbbit adják ennyikért. :-)

2020. okt. 22. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 A kérdező kommentje:

"Egyébként a Gárdonyi út elején az aluljárónál a pavilon most is kiadó"


Az ott nagyon jó helyen van, már ha egyről beszélünk.

Én a leányka út, Gárdonyi útira gondolok, ami ahol a Macok Bisztrótól fölfelé megyünk az aluljáróban és kijövünk egyből ott van.

Annó még pár éve ettem ott gyrost. Most nem tudom, hogy mit sütnek, főznek ott. Miért kiadó ilyen sokszor azt esetleg nem tudod?

Nem éri meg úgy csinálni, hogy alkalmazottakkal dolgoztatnak, vagy több bevételt akartak belőle kihozni?

Mivel az összes egyetemista ott megy el, így elég jó helyen van.

Kíváncsi lennék a bérleti díjára is.

Egyébként az ügyben hol tudnék konkrét és részletes információkat kapni, hogy vállalkozás megnyitásához milyen engedélyek, feltételek szükségesek? Az okmányirodában erről adnak részletes tájékoztatást?

2020. okt. 22. 21:39
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen az.


Előttem egy gyrosos volt, aki csak gyrost árult.


Nem sokszor kiadó,hanem sokáig :-) én adtam vissza 2 és fél év után, mert kinőttem. Tavaly nyár óta nem veszi ki senki, most 50.000/hó bruttóért lehet rá licitálni, illetve október óta már licitálni sem kell, mert módosították az önkormányzatnál az eljárást és elég egy kérvény hozzá, ha ki akarja valaki venni. Rezsi nekem havi 50-60.000 között volt. Csak villany van benne meg víz, fűtés nincs pl.


Alkalmazottat én 1000Ft/ óra nettót adtam diákoknak alkalmiba ott, de leginkább úgy éri meg ha magad csinálod. Igen azért is mondtam, hogy én is a diákokra építettem, de emiatt nyáron halott is a dolog. A kollégiumok ki vannak ada, de a lengyelek, stb. turisták, inkább a Sparban bevásárolnak.


Ha ilyen vállalkozást szeretnél, akkor előbb Nébih, vagy olvasgasd vendéglátás ghp.-t


Nagy vonalakban ami kell hozzá:


Nébih külön engedély:

- HACCP

- Eü. kiskönyv + tüdőszűrő

- Szakirányú végzettség pl. szakács is jó

- Szemétszállítási szerződés

- Bőolajos használtolaj szállítási szerződés

- Rágcsálóírtás félévente

- 3 pontos ivóvíz minta


Ántsz:

-Biztonsági adatlap bejelentés

- kémiai kockázatbecslés


Tűzoltóság:

-Porral oltó, utánvilágító tábla


Munkavédelem:

-Ha alkalmazott is van akkor érintésvédelmi felülvizsgálat, tűzvédelmi terv, mentőláda, munkahelyi kockázat értékelés, képzési anyagok


Nav:

Online pénztárgép


Önkormányzat:

Ha megvan minden külön engedély, akkor vásárlók könyve, nyitvatartás bejelentés. Iparűzési adó alá bejelentkezés.

2020. okt. 23. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Bak Norbert: emelem kalapom előtted, régi olvasója vagyok az üzlet és pénzügyek csoportnak, évek óta a leginformatívabb válaszokat tőled olvasom. Egyszer beszéglettünk mi is még régebben valamilyen témában, már nem emlékszek pontosan, hogy mikor és mit, de csak azt akarom mondani, hogy így tovább, ezért van értelme ennek a fórumnak! :) Üdv: Szabadég
2020. okt. 23. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!