Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Haccp-vel kapcsolatban kérdések?

Haccp-vel kapcsolatban kérdések?

Figyelt kérdés
Egy kiszállítós pizzéria összes berendezését megvásároltuk, ugyanabban a formában lenne összeállítva ahogy itt volt.Előző tulaj nemrég vásárolta meg a Haccp kézikönyvet dokumentációkkal együtt, ezt is megvettük.Most újra megkell vásárolni nekünk is?Minden úgy maradna ahogy volt csak másik helyen használnánk.
2014. jan. 26. 14:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Azt a vállalakozásra kapod, és a helyre ahol árulni fogsz. Mondjuk mert nála nem volt csótány attól még nálad lehet. Ez egy kisarkított példa, de lényeget lásd benne. ÁNTSZ úgy is vizsgálatot kell, hogy tartson.
2014. jan. 26. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:

A HACCP-t mindig az üzemeltető nevére kell megszerezni. Pl. a haccp és munkavédelmi oktatást a Te cégednél nem tarthatja az előző cég képviselője (mert abba az ő neve van beírva) és nem felelhet a Te nem megfelelő gyakorlatodért sem, adott esetben.


Egy dolgot spórolsz meg, az, hogy nem kell nagyon átalakítani, kialakítani, ha az megfelel a követelményeknek még mindig.


De pl. újra kell rágcsálóirtás, tűzvédelmi és érintésvédelmi felülvizsgálat, és ugye az sem biztos, hogy egyforma recepttel dolgoztok, anyaghányaddal, termékkörrel, stb.

2014. jan. 26. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi szóval akkor hiába van meg összeállítva lefűzve, újra megkell vásárolni.Önkormányzathoz ha bejelentem,h szeretnék müködni akkor ők értesítik a hivatalos szerveket akik jönnek ellenőrizni?
2014. jan. 26. 20:03
 4/16 anonim ***** válasza:
Igen, de a haccp-t neked kell intézni mellette egy auditor céggel.
2014. jan. 26. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:
HACCP magában foglalja a rágcsálóírtást, tűzvédelmi és érintésvédelmi felülvizsgálatot és az ÁNTSZ-t? Erre írtad összesen, hogy 75ezer vagy ezek még plusz költségek ?
2014. jan. 26. 21:43
 6/16 anonim ***** válasza:

Az plusz költség, amihez neked kell "kivitelezőt" találnod.


Magát a HACCP dokumentációt + anyaghányad kalkuláció mintát, kémiai kockázatbecslést és munkavédelmit készítették el nekem annyiért.


Nyilván az árak változhatnak szolgáltatótól függően.

2014. jan. 26. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:
A dagasztógép lehet földön illetve a hütők?
2014. jan. 27. 17:32
 8/16 anonim ***** válasza:

Lehet (egyébként mindkettő lábakon áll).


Egyedül a takarításnál és a hűtőnek a szellőzés kapcsán érdekes az elhelyezésük.

2014. jan. 27. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
Hús és zöldség előkészítő lehet egy helyen? 2külön mosogatótálca van +1kézmosó.
2014. jan. 28. 17:31
 10/16 anonim ***** válasza:

Az alapból 3 külön helyiség és a zöldségtárolás is egy külön helyiségnem kell hogy történjen.


"Tiszta út elve": Tisztított és tisztítatlan termék nem keresztezheti egymás útját.


A kevesebb macera miatt legtöbben (igaz drágábban, de) konyhakész, fagyasztott (vagy konzerv) zöldségből dolgoznak, akkor kapásból kiesik 2 helyiség(a földesáru raktár és a zöldségelőkészítő)


Húselőkészítő csak akkor kell,ha van tőkehús is, de pizzériában ez sem jellemző.


Mi jöhet szóba? Pl.: Darált hús (konyhakész), csirkemell (nem tőkehús), Ha esetleg hamburger van vagy gyros, szintén késztermékből szokás:


[link]

2014. jan. 28. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!