Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Haccp-vel kapcsolatban kérdések?

Haccp-vel kapcsolatban kérdések?

Figyelt kérdés
Egy kiszállítós pizzéria összes berendezését megvásároltuk, ugyanabban a formában lenne összeállítva ahogy itt volt.Előző tulaj nemrég vásárolta meg a Haccp kézikönyvet dokumentációkkal együtt, ezt is megvettük.Most újra megkell vásárolni nekünk is?Minden úgy maradna ahogy volt csak másik helyen használnánk.
2014. jan. 26. 14:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
"helyiségnem" = helyiségben
2014. jan. 28. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi! Ha lenne egy 1-2 frissen sült csirkemellből, akkor ennek kell kialakítani külön húselőkészítőt?


Berendezésnél mire kell figyelni nagyon, amire esetleg harapnak?


A konyhát, hogy célszerűbb kialakítani, hogy megfeleljen az előírásoknak és kézre is legyen minden?


Bocs, hogy ennyit kérdezek. :)

2014. jan. 28. 18:03
 13/16 anonim ***** válasza:

"Egyedül a takarításnál és a hűtőnek a szellőzés kapcsán érdekes az elhelyezésük."


NEm kötekedésből írom, de ezek alap vendéglátos dolog. Ezt a Haccp előtt is tanultuk a suliban. Nincs köztettek egy vendéglátos se?


Amúgy nyers árú, és kész áru sose keresztezheti egymás útját, nem is lehetnek egy helyiségben soha.

2014. jan. 28. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 A kérdező kommentje:
Sajnos az nincs :)
2014. jan. 28. 18:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Csirkemellet már kapsz filézve is, de ha csontos, akkor sincs baj, mivel az sem tőkehús, így nem kell előkészítő.


Elég a húsos hűtő (annak is van egy tárolási sorrendje), sárga deszka, kés.


Igazából le lehetne itt írni az egész haccp-t, de kb azt tudom mondani, hogy keress rá kulcsszavakra, vagy szakmai oldalakra:


Berendezések kapcsán, pl edények, eszközök, gépek leírását itt találod(ezek a szabványok, de használtat is vehetsz, pl. üzletbezárások után apród, vatera, jófogáson, csak a lényeg, hogy ilyen típusú legyen ha lehet):


[link]


Kialakításban úgy tervezd meg, hogy a folyamat fenntartható legyen. Ha kiszállítós pizzériád van lehet bent 8-10 rendelés (10-20 különböző kaja) egy időben és van rá 40-50 perced, hogy kiszállítsd...


Szóval az előkészített dolgok, mindig kéznél legyenek, ne kelljen rohangálni, nyitogatni a hűtőt (ami emeli a hőmérséklete és időigényes is), inkább feltét hűtő javasolt, legyen kigombócozva elég tészta, ne akkor kelljen keverni és végképp ne a feltétező és kemencés rész közepén géppel..



Szóval legyen ésszerűen elrendezve, de ha az előző tulaj ott csinálta, nyilván el tudja ezeket mondani, hogy neki hogy volt, vagy aki szakács ott lesz, az meg tudja magának szervezni ezeket és elrendezni, hogy mit hova kér.

2014. jan. 28. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. jan. 28. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!