Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Egyéb kérdések

A kérdés

Sok család miért ilyen állatkínzó?

Tisztelet a kivételnek persze !!!


Elég sok ilyen esetet ismerek, de egyszerűen nem értem. A kisgyerek kikönyörgi magának a kisállatot (legtöbbször kiskutyát) majd megkapja, megsimogatja 2-szer és ennyi. Aztán vagy foglalkoznak vele, vagy nem. De sokszor inkább az utóbbi.

Miért kell a gyereknek állatot venni ha még a szülők sem képesek arra hogy törődjenek vele? Az a szegény kisállat nem tehet arról hogy megvették.....


Egy másik példa. Kis 12 (vagy 13, már pontosan nem tudom) éves lány kapott szintén egy kiskutyát. Építettek neki egy kennelt, eleinte foglalkozott vele, majd ráunt és hagyta a fenébe. Sokszor volt hogy elfelejtették megetetni, kiengedi nem nagyon engedték ki, sétálni szinte sose vitték ki. Egyik ismerősöm rokona ennek a családnak (tőle tudom ezt is) és ő szóvá tette hogy miért kínozzák szegény szerencsétlen kutyát.

Válasz : "Jólvan még 1-2 napig kibírja étel nélkül" "Sétálni? futkoshat egy kicsit a szobába, az elég"


Eléggé elképedtem, és még sok ilyen történetet tudok. De hogy még a szülőnek sincs ennyi esze, hogy ha a gyerek már nem képes vele törődni akkor, legalább törődjön vele a szülő.....egyszerűen hihetetlen.Ismerek olyan megrázó esetet is amikor egy kisgyerek karácsonyra kapott egy tengerimalacot, de a gyereknek nem kellett. Mit csináltak a szülők? KITETTÉK A MALACOT A KUKA MELLÉ !!!!!

Hála istennek VALAKI MEGMENTETTE!!!(hallottam, és azt is hogy még mindíg él és jól van, ez volt tavaly karácsonykor)


De hogy még a szülőknek sincs ennyi esze.....bocsánat csak nagyon felhúztam magam.Persze tisztelet a kivételnek ismét, sokan rendesen tartják az állataikat, de az ilyeneket feljelenteném a rendőrségen állatkínzásért....akkor meg az jönne hogy "mi közöm van hozzá..."Szóval nem értem az olyan szülők gondolkodását, akitől a gyerek kikönyörgi az állatot. Nem gondolnak abba bele hogy talán nevelni is kéne?Tisztelet ismét a kivételnek!Nektek mi erről a véleményetek? Van hasonló történetetek? 2011. nov. 1. 16:02  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4

Igazad van. Ki nem állhatom én sem, amikor sok szülő ilyen analfabéta. Mert az, szebb jelzőt nem tudok rájuk mondani.


Én ha szülő leszek, s a gyerekem akar valamilyen állatkát, előtte mérlegelem, hogy tudok-e megfelelő körülményeket biztosítani.


Jóra nevelik az ilyenek a gyereket egyébként.

Ugyanezt tenném az ilyen szülőkkel, kitenném őket a kuka mellé, nem adnék nekik pár napig enni, mert végül is ők is kibírják.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/34Időpont 2011. nov. 1. 16:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Igaz!


Én 16 és fél évesen kaptam meg az első állatkámat, egy tengerimalacot. Most mindjárt 2 éves, él és virul, nagyon szeretjük!:) Anyukám is nagyon szereti!De az ilyet aki kiteszi a kuka mellé....én is ezt tenném vele....kitenném meztelenül a kuka mellé aztán csinál amit akar....istenem.....még jó hogy valaki megmentette !!!# 2/34Időpont 2011. nov. 1. 16:11 Privát üzenet

Másik hülye szokás: karácsonyra állatot ajándékozni.


Tapasztalatból mondom. Párom édesanyja boltban dolgozik. Egyik vevője nem tudott mit kezdeni 2 papagájukkal. Karácsonyra kapta ő és családja, mivel szeretik az állatokat, van nyuluk lakásba, meg nem tudom mi.

Éppenséggel csak a papagájokkal nem tudtak mit kezdeni. Májusban elhozta párom anyuja, neki adták. Azóta nálunk vannak, mindent megadunk nekik, amire szükségük van.


Nem értem, hogy lehet úgy ajándékba adni állatot, hogy azt sem tudjuk, hogy az illető szereti-e.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/34Időpont 2011. nov. 1. 16:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Teljesen egyet értek veled kérdező. A sok család kínjába megveszi vagy beszerzi a kis állatot a gyerek pár napig el van vele és ennyi. A szülők nyakán marad, akik szintén ráunnak és ha kutyáról van szó vagy kikötik valahova ami a legdurvább kínzás egy ilyen állatnak, vagy kidobják az utcára. Én rengeteg állatot mentettem már meg az utcáról, volt hogy kutyákat vittem be menhelyekre, volt hogy befogadtam egy félholtra kínzott macskát (sajnos elpusztult mire orvoshoz értem vele :( ) Én hallottam ennél durvább dolgokat is. Olyanról is hallottam hogy valaki a panelház erkélyéről vágta ki a hörcsögöt mert már megunták és baj volt vele, valamint rengeteg olyan kutyát láttam a régi munkahelyemen ahol az autókból dobták ki. Az én kutyám is egy kidobott kutya, még pár hónapos lehetett amikor a gazdája kivágta a kocsiból, az útszélén, ezt egy kirándulás alatt találtam meg, és befogadtam annyira megszerettem. Én az ilyen embereket totál agyon vernék akik kínozzák az állatukat. Én kutyát mindig fogok tartani, házőrzés miatt, meg tényleg hálás állatok is, meg ugye szeretik a gyerekeket is. Én kutyabarát vagyok minden nap eljárok a kutyusommal sétálni és az egész udvarba szabadon szaladgálhat éjszakára meg be engedem a nyári konyhába ahol meleg van, nyáron meg jó hűvös.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/34Időpont 2011. nov. 1. 16:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Itt kb az lehet hogy a gyerekek könyörgik ki, amivel tényleg nem értek egyet. Én sosem könyörögtem, mondtam h szeretnék egy tengerimalacot, és tudom gondozni. És sosem hanyagolom el! Szinte már rendes családtag, sose hagynám szenvedni.


Én egyszerűen azt sem értem, hogy egy állatról hogy lehet elfeledkezni? Szegény kiskutya nyüszít, visít mert éhes, de ennyire tesznek rá hogy elengedik a fülük mellett? Az ilyen annyira bosszant hogy vannak még ilyen beképzeld empátiahiányos primitív emberek....de hogy még szülők is az illetők....elképesztő# 5/34Időpont 2011. nov. 1. 16:24 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

Na aki egy hörcsögöt kidob az erkélyen azzal ugyan azt csinálnám a panel lakás tetejéről.....hogy lehet ilyet csinálni?

Volt olyan is akik azért tették ki a macskájukat mert valami betegsége volt, de ahelyett hogy elvitték volna orvoshoz, hagyták hogy belehaljon. Persze ez nem olyan betegség volt amit a gyerek is elkaphat....de akkor is. Olyan nagy dolog az orvoshoz elvinni vagy menhelyre beadni?# 6/34Időpont 2011. nov. 1. 16:27 Privát üzenet
Elmondom én hogy látom. Az a véleményem, hogy elsősorban azok az emberek ilyenek, akik városban nevelkedtek, és nem nagyon mentek a természet közelébe. Akik igazi falusiak azok azért megbecsülik a jószágaikat, legalábbis nálunk. A városi gyereke nem nagyon tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel, ülnek a TV vagy a net előtt, esetleg lógnak valahol a haverjaikkal. Aztán látják, a youtube-on, hogy milyen ügyes/csuki egy kutya, és azt mondják ez milyen menő nekem kell egy ilyen. A haverjaimnak biztosan nincs ilyen. Vagy megosztom arcbookon, hogy nekem már ilyen is van. Csak azt elfelejtik végiggondolni, hogy mennyi munka van pl. az mögött, hogy egy kutya olyan ügyes vagy cuki legyen. Az emberek nagy többsége már elfelejtette milyen a természettel harmóniában élni. Viszont tudat alatt sóvárog utána, kell neki állat/növény. Én ha magam sem tudnám hogyan is kel egy bármilyen állattal helyesen bánni, TUTI nem vennék a gyerekemnek! Ha meg ismerem annyira, hogy felelőtlen akkor még tiniként sem kapna tőlem lóf*szt sem, nemhogy kutyát. A másik meg az anyagi költségeket szülőként én állnám nem ő. Ha akar jószágot keresse meg rá a pénzt! Nálunk is hasonló a helyzet húgommal. Csak idehozta az állatokat, de gondozni nem gondozza! A család szerencsére igen de ez akkor sem fair! Egy falat kaját nem vett nekik még soha. Akkor sem mikor a gyakorlati helyén volt saját keresete. (Ja amúgy 20 éves.) Mikor felmerült, hogy esetleg ivartalaníttatni is kéne a cicust kutyust, le lettem hurrogva hogy miért. Magasról lesz*rtam az egészet és elvittem őket állatorvoshoz. És én voltam a rossz. Most - engem is beleértve - szinte mindenki külföldön dolgozik 2-4 hetes váltásokkal. Más se hiányzott volna csak az, hogy legyenek kiskutyák/kiscicák. No Comment!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/34Időpont 2011. nov. 1. 16:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A sógornőméknél is ez volt, ott a 3 éves (!) kislány kapott egy kiskutyát. Apuka épített neki egy kennelt, enni mondjuk kapott, de ritkán engedték ki, mert hogy "nem hallgat a parancsszóra". Talán egy éves volt szegény kutya, mikor szilveszterkor "eltűnt" mert megijedt a petárdáktól.

Én kutyás családban nőttem fel, nagyon sajnáltam azt a kutyát.


De amúgy a választ te is megadtad, a legtöbb ember bele sem gondol, mivel jár az állattartás.

Én pl fiatalabb koromban éltem lakásban, ott is volt kutyám, napi több órát sétáltunk,és oda csak azért vállaltam, mert egy éven belül kertesbe költöztünk. Most már van gyerekem is, lakásba biztos nem vállalnék kutyát, nem lenne kapacitásom a gyerekhez ÉS a napi 3szori sétáltatáshoz. Tudom, van aki megoldja, én ismerem a kapacitásaimat.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/34Időpont 2011. nov. 1. 16:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szomorú és undorító hogy milyen emberek vannak:( remélem egyszer mindegyik megbűnhődik valamilyen módon. Mondjuk most ez a hörcsögös verte ki a biztosítékot. Hihetetlen komolyan mondom velük kéne egyszer ugyan azt tenni amit ők tettek...kíváncsi vagyok akkor mit szólnának. -.-

A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/34Időpont 2011. nov. 1. 16:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Én ugyan városi vagyok, de én megbecsülöm és nagyon szeretem az állatokat!


Én is sajnáltam hogy az a kiskutya (amit leírtam) mit szenvedhetett hogy élelemhez jusson. Csak az a baj hogy ígérgetni olyan sok mindent lehet, a sok szülő meg nagyon naív mert elhiszik hogy ha azt mondja a gyerek hogy "de jól fogok bánni vele megígérem"


Amúgy én eddig 1 kutyát és 2 macskát adtam be egy menhelyre. Borzalmas milyen emberek vannak.....# 10/34Időpont 2011. nov. 1. 16:38 Privát üzenet
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Nem lenne fair, hogy a csalad kifizesse az utazasi koltsegem ezek utan? Csak szerintem lenne igy korrekt?
Mi a helyes család modell?
Kedves szulok, erintettek. Sok odafigyelessel, es idaig elmulasztott erzelmeink kimutatasaval es beszelgetesekkel, segitehetunk szulonkon, hogy maskepp alljanak a csalad erdekeben a dolgokhoz?
Család vagy szerelem?
Éreztél olyat, hogy nem akarsz elmenni a nagymamád/nagyapád temetésére mert a koporsó látványa, a sírgödör, a sírásók, a síró család látványa elrontaná az utolsó emléket nagymamádról?
Hogy lehet megállni a világban család nélkül?

Kérdések az Állatok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból

ArgumCity 728Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!