Szerintetek önzőség, képmutatás, ha egy nagy kutyavédő tenyésztőtől hoz kiskutyát, nem a menhelyről?
17 éves vagyok, már nagyon régóta gondolkodom egy saját kutyán. Az anyagi háttér és az idő már megvan hozzá.
Nagy állatvédő vagyok és mindig is sajnáltam a menhelyen lévő szerencsétlen kutyákat, akiket kidobott a gazdájuk, senkinek sem kellenek. Kapásból azt mondanám mindenkinek, hogy ha kutyázni akarnak, hozzanak a menhelyről, ott rengetegen vannak és így megmentenek egy életet.
Most én is abba a helyzetbe kerültem, hogy döntenem kell, menhelyi kutyus vagy a hőn áhított ónémetjuhász, amilyen szeretett nagyapámnak volt és aki nagyban meghatározta a kutyákkal való viszonyomat, szeretetemet.
Úgy érzem, hogy bűntudatom lesz, ha menhelyi kutyus helyett egy tenyésztőtől vett kölyköt hozok. De nagyon félek, hogy zsákbamacskát vennék a menhelyivel.
Szerintetek?
Jaj de jó, hogy így gondolátok!
Csak igazából úgy is lehet gondolkodni, hogy ugye a tenyésztőtől való kiskutyákat többen viszik, tehát ők nagyobb eséllyel lennének "megmentve", mint egy menhelyi.
És ha ugye megtehetném, hogy menhelyről hozok, ennek ellenére én is tenyésztőtől választok, akkor olyan, mintha bort innék és vizet prédikálnék.
Már bocs, de ki mondta neked, hogy nagy állatvédő vagy? Mert leírtak alapján nem vagy az, de még állatvédő se nagyon, max állatbarát. Akkor leszel állatvédő, ha mondjuk üzemeltetsz egy menhelyet és felteszed rá az életed. Vagy legalább önkénteskedsz. Az, hogy de sajnálod a kóborkutyákat, aha, és ki nem?
Másrészt hozhatsz tenyésztőtől, csak nem baj, csak azonnal bukod a "másnak mondom, hogy menhelyről hozzon" szöveget, mert ugye az nem működik, hogy bort iszunk és vizet prédikálunk. Szóval visszanyal a fagyi, ugye, hogy nem is olyan egyszerű az élet, mint ahogy elképzelted...
Szerintem képmutatás, de nem önzőség.
A tenyésztőtől hozott kutya is lehet zsákbamacska...Lehet rejtett betegsége vagy olyan jellemvonása amivel majd az őrületbe kerget.
Amikor meghalt az első kutyám, pár nap múlva már néztem a menhelyeket....Végül a sintértelepről hoztam ki egy kedves kis korcsot (nem negatív értelemben, de nem keverék hanem igazi turmix :D ), hát vannak hülye dolgai, de majd leszokik róluk, ha kifogsz egy rosszcsont menhelyi kutyát, át kell nevelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!