Ebadó - veszélyes kutya - 20000 Ft?
Nekem van egy 2 éves kan amsztaffom. Egyrészt házőrző, de ha sétálni megyünk, akkor engem "őriz" elég komolyan. A kapun is kint van, hogy "vigyázz a kutya harap". Akkor ő veszélyes kutya, mert támadhat? Hát azért tartom, hogy megfogja (ha kell, megharapja) a betörőt. Ettől még nem veszélyes, szerintem. Egyébként szelíd, barátságos.
Ezen az alapon minden HÁZŐRZŐ után 20000 lesz az adó????

válasza:Nem, nem fajta alapján megy, hogy veszélyesnek nyilvánítják-e a kutyát v sem.
Olvass utána!

válasza:Az a veszélyes kutya, aki harapott már meg embert. Nem fajta, hanem egyed alapján bírálják el.
Ivartalanítsd ki és nem kell fizetni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Elvileg összeírás alapján fog menni és ha jól tudom 3 évente fogják összeírni. (Amire megint elmegy majd sok pénz.)
Bár ez elég fura, hogy bekopog majd valaki és megkérdezi, hogy lakik-e itt kutya??? Kint tartott, családi házas kutyánál még látható is, hogy mi a helyzet.. Na de mondjuk egy panelban élő, bent tartott kutyánál ez nem biztos...

válasza:

válasza:Ne legyél már ennyire értetlen....
Az a veszélyes kutya, amelyik HARAPOTT MÁR MEG EMBERT.
Nem amelyik lehet hogy meg fog.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Olvastam hogy amelyik kutyát veszélyesnek ítélnek meg annak a gazdája akár 20.000 Ft is fizethet egy évben. De ezt hogy döntik el? Mármint hogy melyik fajta tartozik ide?
Körülbelül 2-3 hete lehetett észrevenni hogy nő a hasa.
Elmentem ismerösömmel sétáltatni a boxerját, mindenki az út túloldalán ment el, nem mertek közel jönni, és nagyon néztek, de nem úgy, hanem olyan félelmetesnek tartották. Pedig nem vadállat, rendesen jött mellettem. Volt egy roma is, és elég csúnyán nézett ki, és még...
Nem tudom eldönteni. Valaki azt állítja, hogy igen valaki meg azt, hogy nem. Én eddig csak a Rottweilerről hallottam, hogy idősebb korára képes nekiugrani a saját gazdájának. Pár házzal arrébb van egy nő akinek Rottweilere van de néha ő se bír vele... Én ha nagyobb...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!