Miért mondják, hogy 100. 000 Ft alatt nem szabad kutyát venni?
egy 6 fős alomra számolva
szűrés 20.000
tenyészszemle: 12.000
temperamentum v.:6.000
2 herpesz oltás: 20.00
szoptatós táp: 15.000
ellető láda :15.000
3 UH :18.000
féreghajtás: 9600
oltások: 48.000
chip: 21.000
Tk. :44.000
fedeztetés: 100.000
kölyöktáp: 20.000
Össz. 348.600 Ft, kölykönként: 58.100 ft
a 2. és 3. fedeztetésnél lejön a tenyészszemle,szűrések, temp.v, ellető láda ára (nyilván ezek csak egyszer kellenek) így kölykönként: 49.267 Ft
Nyilván ebben nincs benne a kiállítások ára,de aki hobby célra szeretne kutyát,annak nem is fontos.
Itt van még,hogy szakértelem, idő, szabadság kikérése,de elvileg ez egy hobby. Szóval kicsit irreálisnak tartom a kölykönkénti plusz 50-100.000 Ft-tal való "áremelést"
szia!
Az én kutyám 7000Ft volt, és semmi baja nincs. Nem, nem írtam el az árát :). Sosem vennék drága kutyát. Biztos, hogy nem. Inkább nem írom le, hogy miért, mert még kitagadnának :)
Akik ezt mondják, egyrészt biztos csak jót akarnak (őszintén)
másrészt nem is értik, hogy miért mondják, de utánozzák a többit
harmadrészt azért a tenyésztőnek is jó üzlet ez, csak nem vallják be.
Én nem támogatok olyan embert, akinek az állat csak a pénzt jelenti.
De nem is mondok róluk rosszat, biztos van olyan ember, aki státuszszimbólumot akar, nem kutyát. Annak hajrá, akár 300-400 ezerért is van kutya...meg van 7000.ért is. A különbség igazából nem sok. A 100ezreskutyával lehet villogni a kiállításon, meg a baráti társaságban. De az enyém nem ösztönszegény, nem küllemtenyésztett, nem vonaltenyésztett, stb. nekem ez előny. és még nem is kellett megfizetnem, ingyen kaptam ezeket bónuszként .)
Egy közepes méretű szukának kizárólag a fenntartása hozzávetőleg évi 150-200 ezer forint, ha kétévente ellik, akkor kétévente 300-500 ezer forint. Ha kizárólag ezt nézzük és az előbbieket nem, 5 kölyök esetében még mindig mínuszban van a tenyésztő. És akkor még ott van maga a vételár, a kiállítások, ami könnyen lehet milliós tétel.
Az szerintem nem tenyésztő, aki nem méretteti meg kiállításokon a kutyáit. Nem hobbi kölyköket kell gyártani, hanem a lehető legjobbakat kitenyészteni.
Egxébként pedig mindenki annyiért adja a kölykeit, amennyiért akarja, nem kell, hogy a vevő kiszámolja a "beszerzési" árat és számon kérje, miért lesz rajta haszna (amije nem is nagyon lesz a fentiek alapján). Ha nem kell neki annyiért, vegyen egy olcsóbb tenyésztőtől, ha az is a szükséges feltételek mellett árulja a kölyköket és a vevő úgy látja, tőle kerülne ki álmai kutyája.
2,5 hónaposan hoztam el a mudimat, olyan embertől, akinek sok állata volt a lótól a barna libáig. Oltott, féreghajtott volt a kutya, nekem csak folytatni kellett az oltási programot.
Miért kevés? Nem mindenki a haszonért csinálja, bármilyen hihetetlen. Ő használta a mudijait, lettek kiskutyák, eladta őket. Nem meggazdagodni akar belőlük. Én meg jól jártam :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!