Hát nem szánalmas?
Sok szülő azt hiszi h ha megszülte a gyereket akkor a gyereknek kuss a neve,főleg ha föz mos takarit rá.Bele sem gondolnak abba h milyen mentális fájdalmat okoznak a gyereknek azzal h játszák a tévedhetetlen anyukát,aki felveszi a szemellenzőt,és inkább kiveri a hisztit az egész családban,inkább összeveszik az egész családdal és inkább végignézi a h gyereke sir,mert tapló paraszt módon viselkednek vele,de ö nem fogja bevallani h tévedett ha megdöglik sem.És ök beszélnek szánalomról?
Szól a mondás h tévedni emberi dolog.Hát üzenem a kedves modern androidfüggö tévedhetetlen anyuciknak,akiket minden percben ki lehetne javitani annyit tévednek,h semmivel sem lesznek kevesebbek hogyha azt mondják a gyerekeikek h "sajnálom,neharagudj,tévedtem,igazad van,bevallom stb.Tudom h ezek a gesztusok és szavak attol a pillanattol kezdve ki van belőletek kódolva,miháncs anyucik lettetek,de sokkal jobban becsülendőbb az ilyen szülő,mint az aki eljátsza minden áron h ő tévedhetetlen,meg szuperanyuka,mindent tud és csak neki van igaza,mindenki más hülye,aki kivételt tesz a gyereke és a gyereke között,amit persze nagyivben le is tagad,miközben a tettei meg pont az ellenkezőjét mutatják.
Stb.Stb.Stb.
És ha valaki szembesiti öket a k'rva nagy igazsággal meg azzal amit müvel a gyerekivel meg a családjával,akkor meg ő van megsértődve és ha agyonvered sem fog bocsánatot képzelni a szülői büszkeségtől és egoizmustol kicsattano anyuka.
Ezeket csak azoknak üzenem akikre igaz!!!
tinikorban a szüleimet én is ellenségnek láttam.
kezdem azt hinni, ez természetes dolog.
mert ha valakit otthon el tudnak nyomni a szülők, azt később az életben is elnyomja mindenki, szóval ez szükségszerű rossz, ami hozzá tartozik a fejlődéshez.
mellesleg egy gyerek soha nem fogja átérezni azt az aggódást, amit csak a szülő tud érezni a gyereke felé.
amúgy van egy trükk. minden véleményt, beszélgetést, úgy kell kezdeni, hogy megértem/elfogadom amit mondasz...
próbálni kell kerülni a de, viszont és mindennemű ellentétes kifejezéseket.
amit el akarunk érni, azt érvelésekkel kezdjük, az érvelések elfogadtatásával, hogy a másik azt lássa, hogy tulajdonképpen egy célért küzdötök.
pl.:
cél: a barátommal akarok aludni
előadása: (bevezetés)egy srácot mindig kikosaraztam, de annyi mindent megtett már értem, és emlékszel amikor meséltem, hogy nem fogadtam el ezt meg azt tőle és úgy bántotta (befolyásolás, hogy mentálisan megjelenjen neki a kép egy rém szerelmes jószívű srácról)szóval szeretném most értékelni, viszonozni, mert rájöttem az ilyen srácokat meg kell becsülni, mert sokkal jobb, mint azok akik kihasználni akarnak (ezek az érvek)visszakérdezések: hogy te is így látod e, stb stb (egyetértést kell kiváltani)és ekkor meg akkor szeretnék vele találkozni, viszont invitált, h bemutatna a szüleinek (mintha nem is a szex lenne a lényeg) átmennék hozzájuk, de ha sokáig elnyúlna, szeretnék ott aludni, de hívlak, írok mindenképp, hogy hánykor jövök haza, mi hogy alakul, hogy ne aggódj egy pillanatra sem. (mintha a szülő érdekét néznéd)
nem lehetséges h nem látod át a helyzetet és csak a saját sértődöttségeddel törődsz???
nem egy konkrét esetről írsz hanem fröcsög belőled a rosszindulat és általánosságban beszélsz az anyákról
mi lenne ha elsőre a saját viselkedésedet vizsgálnád meg : vajon mindent megteszek h a szüleimmel a kapcsolom jó legyen vagy provokálom a veszekedést vitás (esetleg csak azzal h egy egyszerű kérést dacból nem teljesítesz)
elég sok esetben kiderül h nem Anyukával van a baj hanem a csemetével csak a csemete a saját tinikorlátain nem tud átlépni és mindenért a szüleit okolja
gyermekvédelmis 3 gyerekes anyuka :-)
ja pont a lényeget meg kihagytam :)
szóval erre a szülő: találkozzatok, de ne aludj ott
válasz: megértelek, hogy így gondolod,(ez a varázsszó - mindig egyetértést mutatni) a helyedben valószínűleg én is így gondolnám, biztos ti is így voltatok anno apuval :) én sem gondolom másképp, rendben, maradhatunk abban, hogy este amikor náluk vagyok, hívlak és még egyszer rátérünk, de mindenesetre teszek be pizsamát, amit tőled kaptam és úgy szeretem:)
Hál égnek anyukám tudott bocsánatot kérni. Ritkán, de tudott.
Én ma kértem bocsánatot a kislányomtól (2,5éves) A konyhán kiborítva találtam a cukrot, jól leszidtam, és a szobájába zavartam. Aztán kiderült, hogy az apja volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!