Titeket zavar, ha valaki férjnek, anyósnak, apósnak, sógornak stb hív valakit, akivel nem rokonok?
Engem nem zavar senki sem ilyen szempontból. Kicsit talán szokatlan, ha még nem is laknak együtt, de már após-anyóst használnak.
A párommal mi egymást viccesen férjnek és feleségnek hívjuk, de már megvan az esküvőnk időpontja is. Egymás szüleit viszont nem hívjuk még apósnak és anyósnak.
Én anyósnak- szoktam hívni a párom édesanyját, de csak poénból. Egyébként nagyon is jóban vagyunk.
Van amikor anyóspajtit mondok, de csupa szeretettel.
6 éve vagyunk együtt, úgyhogy gondolom érthető, sőt jegyesek is vagyunk.
Sógorasszonynak hívom a párom húgát.
4 éve együtt élünk. anyóspajti vagy anyós jelzővel említem. nem tervezzük a házasságot, de ki tudja mikor borul el annyira az agyunk, h a végén még az anyakönyvvezető előtt találjuk magunkat :D
férjnek/feleségnek nem hívjuk egymást, de jókat mulatunk, mikor a frissen megismert ismerősök összeadnak minket, és kérdezgetik, h hol a férjem :D ilyenkor azért kijavítom őket :D
a tinik, ill. a nem együtt élő párok esetébe fura, de felőlem úgy nevezik egymást, ahogy jól esik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!