Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megtartanátok a keresztelőt...

Ti megtartanátok a keresztelőt, ha bárányhimlős lenne a baba?

Figyelt kérdés
Az arca is tele van pöttyökkel...
2016. jún. 20. 15:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Most tekintsünk el attól, hogy nem vagyok vallásos.

Elhalasztanám a gyerekkel kapcsolatos eseményeket, ha beteg lenne.

1. Fertőz. Lehet terhes kismama a családban, olyan felnőtt aki gyerekként nem esett át rajta, plusz a család összes többi kiskorúját sem illene megfertőzni.

2. Egy keresztelőt rengeteg esetben végigüvöltenek a babák. Tömeg van, idegenek taperolják őket, egy random pasas összefröcsköli vízzel. Hát még milyen kellemetlen, ha mellette a bőrét is levakarná, ha képes lenne rá.

Még mindig emlékszem milyen a bárányhimlő, nem túl mókás. A gyereknek is jobb ha otthon pihenhet.

2016. jún. 20. 18:01
 12/16 anonim ***** válasza:
55%
Ha nem akarsz kitolni az egész vendégsereggel és hozzátartozóikkal, akkor NE tartsatok addig keresztelőt.
2016. jún. 20. 19:07
 13/16 anonim ***** válasza:
70%

Én nem. Alapból trauma egy betegség a babának, pláne egy keresztelővel megspékelve.

Emellett veszélyes is. Tényleg lehetnek terhes nők a családban, plusz vannak olyanok, mint én, akik még nem voltak bárányhimlősek. Felnőtt korban komoly problémákat okozhat már.

Pár hete láttam egy tinilányt a boltban, aki himlős volt és simán kint mászkált. Komoly erőfeszítésre volt szükségem, hogy ne üssem meg, az anyjával együtt, akinek annyi esze volt, hogy hagyta kimenni.

2016. jún. 20. 20:55
 14/16 anonim ***** válasza:
44%
Fura lehet, hogy hisznek istenben, de a vedooltasokban nem. Nem ertem.
2016. jún. 20. 21:43
 15/16 anonim ***** válasza:

#13: Márpedig én se voltam karanténban himlősen. Hogy is mentem volna el az orvoshoz, ha nem mehetek ki...? A levegőre se mehet ki az ember, ha himlős? Annyira azért nem fertőző, hogy a távolból átadható legyen, de akkor a szobából is kifertőzhet az ember, ha kinyitja az ablakot.

Ami a kérdést illeti, egyetértek a többiekkel. Eleve semmilyen beteg gyereket nem macerálnék, szegényke gyógyuljon meg. De a fertőzésveszély miatt nyilván a többiek miatt sem tartanék keresztelőt így.

2016. jún. 21. 00:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Úgy látom 1 válaszok kívül csupa normális szülő írt.

Nyilván nem tartanék keresztelőt hiszen viszket kellemetlen. Ráadásul a baba a templomban be van a puccos ruhába csomagolva ami biztos nem kicsit kellemetlen himlo nélkül is.

Az én gyerekeim kb fel évesen lettek megkeresztelve (6 hónapig illetve 4). Nekik nem fontos se a keresztelő sem étterem. Azt sem hogy a keresztszulo honnan jön.

Az egész csinnadratta a szülők szorakozasarol szól.

Ha meg így van akkor legalább ha beteg a baba ne tegyék ki ennek a számára kellemetlen proceduranak.

Azt hogy a keresztszulo külföldön lakik hát így járt. Tegye át máskorra o is az utazast, vagy lesz másik keresztszulo. Én amúgy se kérnék fel olyan személyt aki évente 1szer vagy 2szer láthatja de ez mindenki maga döntése.

(Nálunk azért nem keresztszulo a párom nővére pedig most fog a 3.baba születni mert Németországban lakik. Évente kb 2szer 1-2hetet jon)

Nálunk a nagy volt tavaly 1.osztályban bárányhimlős. Itthon volt kb 2 hetet. Amikor volt a farsangi buli az iskolában már csak pár lehullo sebe volt. Az osztalyfonok hívott fel hogy nyugodtan menjen már ebben a fázisban. Nem volt szép bőrű hercegnő tavaly de legalább mehetett. De ha nem hívja az ofo magamtól nem küldtem volna.

2016. jún. 21. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!