Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők akik későn vállaltak...

Szülők akik későn vállaltak gyerekeket?

Figyelt kérdés

Mennyire gyakori, hogy azért mert későn vállaltak gyereket inkább arra az elvre tértek rá hogy 18 éves korukig "lesznek szülei" a gyerekeiknek a saját korukra is tekintettel? Tehát addig iskoláztatják meg mindent ami kötelező, de utána meg keresse meg ő magának mindenre a pénzét (ami jelenleg szinte lehetetlen) mert a szülők meg nyugdíjra készülnek?

Ti hogy látjátok hogy van ezekben a családokban? Mert én mindenhol ezt láttam hogy szinte már direkt el is üldözik a fiatalokat mert már ők pihenni akarnak. Volt olyan ahol véglegesen is.

máj. 16. 18:47
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
95%
En még ilyet nem láttam. Mármint, ez a hozzáállas nem annak függvenye, ki hány évesen vállalt gyereket.
máj. 16. 18:49
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyet még nem láttam. Sőt, az idősebb szülők között szerintem gyakoribb, hogy jobban kényeztetik a gyereket. Inkább a túl fiatal (18-22 évesek) szülőknél látom, hogy hamar lelép a gyerek.
máj. 16. 18:54
 3/31 anonim ***** válasza:
95%
Hülye általánosítás. Nem a szülők életkorától függ ez.
máj. 16. 19:19
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám 37, apukám 40 volt, mikor születtem. Míg éltek, a gyerekük voltam, sokáig otthon is laktam. Mikor kiderült, hogy el fogok költözni, anyu nagyon el volt keseredve.

N

máj. 16. 19:26
 5/31 anonim ***** válasza:
80%
Édesanya 34 és édesapa 37 volt amikor születtem. Mai napig támogatnak és én vagyok a szemük fénye. ( elsőéves egyetemistaként)
máj. 16. 19:38
 6/31 anonim ***** válasza:
89%

36 évesen szültem, és bár még csak 2,5 múlt a gyermekem, az a célom, hogy amíg élek, támogassam.

(Inkább azon szurkolok egyedülálló anyaként, hogy ezt sokáig megtehessem...)

máj. 16. 20:04
 7/31 whereislove66 ***** válasza:
19%
Igen,tehát ha elmúltál 18 és elvégezted a sulit akkor alap dolog hogy magadnak állod a dolgaid.Illik és amúgy egészségesebb dolog is leválni a szülőkről.Igen,nehéz.Egyik szülőtől se várható el hogy ő termeljen ki mindent a következő generációnak.A kérdésedből nekem az jön le hogy te ezt elvárod tőlük.Gondolom nem nagyon jött be és most megy a hiszti.A korukra fogod.
máj. 16. 20:06
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Engem 19 évesen szült az anyám, és én érettségi után el kellett hogy költözzek otthonról.
máj. 16. 20:07
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy hülye általánosítás. Nem attól függ mennyi idős a szülő, hanem attól milyen ember. Csak itt olvasgass hányan írták már, hogy alkoholista, manipulatív, nárcisztikus stb a szülője. A támogatás sem attól függ, hogy fiatal vagy idősebb.

Hárman vagyunk testvérek. Amikor kirepültünk a fészekből mindhárman kaptunk valamit útravalónak. A szüleink fiatalon vállaltak minket.

Én 38 évesen lettem terhes. Már születése előtt elkezdtünk félretenni a gyerek jövőjére.

Ismerek olyan családot ahol az az elv elmúltál 18 menj ahova akarsz.

máj. 16. 20:34
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Anyám 39 volt, mikor öcsém született, fel sem merült, hogy ne küldjék egyetemre, meg segítsenek neki bármiben azóta is. Hülye egy kérdés.
máj. 16. 21:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!