Ti mit gondoltok erről? Tényleg őrültség vagy anyukám szigorú?
Én is azt javasolnám, hogy a nyáron a közelben keress magadnak 1-2 hónapra munkát, tegyél félre az egyetem kezdésére. Szeptembertől ha felköltözöl Pestre és kollégiumban leszel, akkor tudsz másokkal ismerkedni, mellette ugyanúgy kereshetsz diákmunkát, és később akár közösen diáktársakkal is kivehettek egy albérletet ha úgy látod jónak és van rá partner is.
Az előttem hozzászólókkal pedig maximálisan egyetértek akik írták, hogy nem fognak neked olyan könnyen kiadni egy szobát 1-2 hónapra, és felesleges is lenne beköltöznöd így, hiszen élvezni sem feltétlenül tudnád, főleg, hogy az első hónapban nem lenne kereted sem amiből ki tudnád használni a külön lét lehetőségeit, mivel nem lenne még fizetésed amit kézhez kapsz. Szerintem gondold át ezt egy kicsit.
45 ezerért nem kapsz szobát rezsivel, a lakhatási költség minimum 65 ezer. Ekkor még közel sem biztos, hogy jó környéken leszel vagy a szobádból nem nyílik más helység és a rezsi sem biztos hogy belefér ennyibe. A másik, hogy 2 hónapra nem adnak ki szobát vagy lakást, általában 1 évre kell elköteleződni 2 havi kaució ellenében. A másik, hogy ha olcsón találsz is szobát akkor az bútorozatlan nagy valószínűséggel, a házban nincsenek háztartási gépek. Minimum kell egy ágy, tűzhely, hűtő, mosógép. A lakótárs személye sem mindegy...
Nagyon sokan meglépnének egy új életet, de ez bizony sok pénzbe kerül. Valóban őrültség így ez. Anyukád meg nem szigorú, csak tudja mennyibe kerül az élet.
miért nem keresel békécsabán a nyáron munkát? sokkal ésszerűbb lenne.
én is vidéki nagyvárosi vagyok. lehet,hogy kevesebb a fizetésem mint annak, aki a fővárosban csinálja ugyanazt a diákmunkát..de legalább megmarad a teljes összeged.
szóval szerintem a nyárra helyben keress melót. biztosan vannak diákszövetkezetek. nyárra nem sok munka szokott lenni, de gyárba kb mindig kell ember, oda csak találsz munkát:) de ha szerencséd van akkor kifoghatsz egy szórólapozást vagy fagyi árus munkát.. azok nem annyira monotonok.
mert érted az a baj,hogy Pesten sem kapnál ennél jobb munkát arra a 2 hónapra. érettségivel.
szóval szerintem hallgass anyukádra.
a nyáron nem sok munka szokott lennit úgy értettem, hogy ilyenkor szinte az összes diák keresi a munkákat, ezért hamar betelnek a jó helyek.
ha rögtön érettségi után próbálkozol még van esélyed . általában azok nem szoktak már munkát találni, akiknek július közepén jut eszükbe, hogy kéne valami meló a nyárra.
Egy színházi szereposztásban a Te szereped a naiva.
Nagyon aranyos vagy, amikor sem a bérekkel, sem az árakkal nem vagy tisztában, de azért tervezgeted az életedet.
Lehetőleg minél messzebb az otthontól.
Igaza van a többi hozzászólónak, a nyári munka támogatható, ha a lakóhelyeden csinálod, és felkészülsz vele anyagilag a fővárosi életre. Annak, hogy az érettségi után nyomban felköltözz Pestre semmi értelme, hacsak az nem, hogy unod a szüleidet, és mihamarabb el akarsz költözni otthonról. Ne csodálkozz, ha furcsán néznek rád a szüleid, mert amit mondasz, abból ez "jön le".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!