Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám kényszerkijelenthet a 2...

Anyám kényszerkijelenthet a 2 éves lányommal egy önkormányzati lakásból?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat csak veszekszünk és ma reggel azt mondta h keressek valami helyet ahol lehetek mert "takarodok" innen a gyerekkel. Egyedülálló anya vagyok. De nem ő tart el vagy etet minket. Mit tegyek, kihez forduljak ?? :'(
2016. aug. 2. 11:50
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, azt írtad, hogy te fizeted a rezsit, ez teljesen rendben van. De azt hogy érted, hogy NÉHA te fizeted a kaját? Mi az hogy néha?

Mi történt ami miatt ennyire rossz helyzetbe kerültél?

Ha két éve amikor megszületett a kislány minden rendben volt, mind anyagilag mind pedig az apa részéről, akkor sajnálom, hogy ennyire elbánt veled az élet. Viszont ha már akkor se volt minden rendben, akkor felelőtlenség volt gyereket szülni. Védekezni kell, ha pedig azt nem teszed, vállald utána felelősséget, ez a felelősség pedig egy élet, a gyereked.

Persze ott a másik oldal is. Az anyád, szégyellheti magát amiatt, hogy az unokáját is ki akarja rakni. Mit ártott neki szerencsétlen két éves gyerek? Idétlen nő az ilyen és remélem kamatostul visszakapja még az élettől.

Az az ember aki képes utcára rakni az unokáját, mert a lányára haragszik, nem nevezheti magát nagymamának és épelméjű embernek sem.

2016. aug. 2. 22:38
 22/43 anonim ***** válasza:
68%
Konkrétan mondta, hogy a gyereket is vidd? Sok esetben látom, hogy a nő úgy értelmezi, hogy a gyerek hozzá van nőve, és ha a férje azt mondja valakinek, hogy "költözz el", akkor a nő idejön sírni, hogy "kirak a szemét a gyerekkel", közben a gyerekről nem is volt szó...
2016. aug. 2. 22:48
 23/43 anonim ***** válasza:
85%

De nem is értem miért neked áll feljebb. Anyukád befogadott a lakásába, mindegy hogy önkormányzati-e vagy sem, az ő otthona.

Nyilván neki sem az volt az álma, hogy a nyakára költözz egy 2 éves gyerekkel. Neked kell alkalmazkodnod ha ott laksz.

Az, hogy fizeted a rezsit teljesen természetes. A kajátokat is neked kell állni.

Meg nem is értem, HA dolgozol akkor gondolom ő vigyáz a gyerekre közben. Ha nem dolgozol akkor már kamu a rezsifizetès.

Inkább hálásnak kellene lenned, hogy befogadott egy fèlresikerült kapcsolat után,most meg ki akarod túrni a lakásából.

Gusztustalan vagy komolyan. Ha létezik a karma, akkor a gyerekedtől majd visszakapod ezt.

2016. aug. 3. 14:14
 24/43 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem én nem értettem félre semmit, a kérdező édesanyja kidobja a saját lányát és az unokáját. Gondolom, tett azért, hogy idáig fajultak a dolgok, de álljon már meg a menet, mi az, hogy kidobja a lakásból? OK, a kérdező összeállt egy pasival, az eredménye egy gyerek lett, aki most 2 éves. Gondolom, az évek során az apuka kezdett úgy viselkedni, hogy válás lett a dologból. Kihez fordulhatott volna szerencsétlen, ha nem az anyjához? Az én anyám akkor is visszafogadott volna, ha nem lenne a gyerekem. De én is gyerekkel költöztem haza, ráadásul veszekedős típus vagyok, mégsem mond olyat a saját anyám, hogy "takarodj innen a gyerekkel"!
2016. aug. 3. 17:02
 25/43 anonim ***** válasza:
84%
Megnyugtatlak: külföldön a legtöbb helyen már rég elvették volna tőled a gyereked.
2016. aug. 3. 17:33
 26/43 anonim ***** válasza:
77%
Bár a helyedben lennék ... édes istenem . Akkor a babocát akit annyira szerettem volna megtartani már a kezemben lenne .. csak tudod mikor kiderült rá egy hétre jött a rossz hir .. költöznünk kell és még édesanyámnak sem volt lehetösége,hogy segithessen! Irigyellek de tényleg...értem én min mentél át .. de lehet elöre is kellett volna gondolkodni nem csak egyszer élünk alapon gyereket szülni ....
2016. aug. 4. 00:30
 27/43 A kérdező kommentje:

Azoknak köszönöm szépen, akik megértették a helyzetem.. és egy kis empátiát mutattak. Elsősorban, nem azért írtam ki a kérdést hogy valaki elhordjon mindennek ami csak eszébe jut! JAH A GYEREKEMET NEM CSAK "KI POTTYANTOTTAM ANYÁM NYAKÁRA" !!! Azért szültem meg hogy mindent megadjak neki amit nekem adtak meg gyermekként...és boldog felnőtt legyen belőle,s ne meneküljön semmi féle rossz kapcsolatba, helyzetbe.. A helyzet az.. hogy Édesanyám NEM TEHET KI SEMMIFÉLEKÉPPEN HA VAN GYEREKEM HA NINCS. Csak abban az esetben, ha én nem élek ott több mint 30 napja és ELVITTEM A CUCCAIMAT! :D Ez pedig nem így van. Ha mégis kidobna minket, akkor rendőrt hívhatok, hisz a lakcímkártyánk oda szól, a rendőr pedig kötelezni fogja hogy engedjen be minket! :'D

Amíg én dolgoztam anyámnak minden hónapban adtam 15 ezer forintot hogy tudja fizetni a rezsijét...MOST nekem lett szükségem a segítségére és ezt műveli.

Azért menetem anyám nyakára mert a párommal elromlott a helyzetünk.. vert engem..emiatt elvesztettem a munkahelyem.. na de mind1.. ez már a múlt. Az a lényeg hogy nyertem.. jó az a mondás: KI nevet a végén?! :D ;) ..

2016. aug. 4. 19:52
 28/43 anonim ***** válasza:
92%

Ezt rosszul tudod, úgyhogy annyira ne nyugodj meg. Teljesen mindegy, hogy a lakcímkártyádon mi van. Anyukádnak annyit kell mennie, hogy besétál az Önkormányzathoz, megmondja, hogy nem szeretné, hogy ott lakj, és visszavonja a befogadáshoz történő hozzájárulását (a Lakástörvény szerint a bérlő befogadhatja a gyermekét, de ez az ő döntése), és az Önkormányzat jogcím nélküli lakáshasználóként úgy kipenderít benneteket, hogy a lábad nem éri a földet.

A lakcím-problémát pedig egy cím-fiktiválással azonnal megoldja.

Hiszed vagy nem, de ügyvédként százával viszem az ilyen pereket. Áltasd magad nyugodtan, de semmi értelme. Ha anyukád ki akar rakni, és nincs önálló jogcímed (értsd: bérlőtársi), akkor repülsz. A lakcímbejelentés nem jogcím, semmiféle jogot nem ad.

Ha meg rendőrséget hívsz, még körbe is röhögnek.

2016. aug. 4. 20:26
 29/43 anonim ***** válasza:
91%

Ja, és az eleve jogcím nélkülieket gyorsított eljárásban pakoljuk ki, per meg minden mizéria nélkül.

Még kilakoltatási moratórium sincs akkor.

2016. aug. 4. 20:27
 30/43 A kérdező kommentje:
Ahahhahahahahha hát nem tudom hogy te milyen ügyvéd vagy de én bent voltam az okamányirodába, és beszéltem az ügyintézővel aki nem tudott biztosat mondani, ezért helyből felhívta a Vagyonkezelő ÜGYVÉDJÉT aki azt mondta, hogy semmmmmilyen indokkal nem rakhat ki. :D
2016. aug. 4. 22:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!