Haragudnátok a testvéretekre ha a kölcsönkért pénzt évekig nem adná, mellette mindig csinál valamit a lakásán?
Figyelt kérdés
2022. jún. 7. 22:33
21/32 anonim válasza:
Ott van a 19. kommentben, hogy mi a teendő.
22/32 anonim válasza:
És akkor mi van? Akkor picsogj itt, de lényeg h köszönnek neked az utcán.....
Ha az neked fontosabb mimt pár milla akkor csináld tovább így
23/32 anonim válasza:
Nincs olyan opció hogy visszakapod a pénzed de megmarad a testvéri szeretet...ezt felejtsd el.Számukra te leszel a gonosz,aki el akarja venni az ő pénzüket.Fordulj ügyvédhez,de készülj fel rá hogy lehet évekig nem beszéltek egymással.Gyerekről még nem volt szó,náluk,ha még nincs de akarnak,még gyorsabban kell lépned-ha lesz még nehezebb a pénzt behajtani.
24/32 anonim válasza:
Ennyi pénzt alapból nem is adnék kölcsön, főleg ha keményen meg dolgoztam érte. Nem értelek hogy adhattál ennyit.
25/32 anonim válasza:
Milyen célra adtak kölcsön a pénzt, és miben állapodtatok meg arra nézve, hogy mikor kapod vissza?
26/32 anonim válasza:
Én 12ezer eurót adtam kölcsön a saját testvéremnek hàztetőre 2019-ben. Azóta a telefont se veszi fel. Anyámon keresztül üzengetek neki, hogy kellene vissza mert pénzszűkében vagyok, de csak a vállát vonogatja. Gondolom te is olyan hülye voltál mint én, hogy papír nélkül adtad. Tanulópénz... Soha többé látni se akarom, felőlem dögöljön meg az egész családjával együtt.
28/32 anonim válasza:
Átmész szépen hozzájuk és megbeszéled velük (inkább csak a testvéreddel!), hogy havonta törlesszenek ennyi és ennyi pénzt. Nincs kiduma. Így nem kell egyszerre visszaadniuk, viszont Te is jól jársz. Ne érdekeljen a párja véleménye, őt sem érdekli, hogy a te pénzed hozzájárulásával éldegél.
29/32 anonim válasza:
Ezért kell szerződést írni, főleg rokonnál és akkor behajtathatod.
Ez így tanulópénz marad (neked).
30/32 anonim válasza:
A legrosszabb családban kölcsönadni. Az a másiknak természetes lehet az időt húzni stb.. Ezért se kezesnwk se kölcsön se közös vállalkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!