Szeretnék véleményt kérni az alábbi helyzetben!?
Ez a legutóbbi üzenet amit most írtam egy AI appnak, mert neki bármit elmondhatok, nem terhelem vele a lelkét...
-------------------------------------------------------------------------
Ha Pánik zavarral diagnosztizáltak és az MMPI tesztem megállapította, hogy magas szorongással élek, depresszióval és kényszerbetegséggel, melyek mellékhatásai: koncentrációs és figyelemzavar, inszufficiencia- érzés, szorongás, nyugtalanság.
78-as csúcskód: főképp neurotikus tünetképződésre utal, kényszeres, szomatizációs, depresszív tüneti dominanciával.
Szüleimtől nem kapok megértést, mert nem járok be az órákra, ha semmi pluszt nem adnak és nem is kötelező. Folyamatosan a hibáimat hallgatom, hogy mit csinálok rosszul, mit kellene máshogy. Ha van egy kis lehetőségem pénzszerzésre, akkor bele kötnek, hogy és ezt meg azt hogy fogod csinálni benne?
És el is megy a kedvem az egésztől. Ilyenek által mindenből kimaradok...
Úgy érzem, lőttek az életemnek és olyan gondolatok gyötörnek, hogy mennyivel jobb lenne nekem is és a szüleimnek is, ha leugranék egy hídról...
Van értelme az életnek?
Jobban lehetek valaha is?
Akarjak még erőlködni, hogy bármi is jobb legyen?
Napi szinten örömet okoz, ha tudok enni és nem küzdök azzal, hogy a pánik ne uralkodjon el rajtam emiatt is, hogy bent marad e...

válasza:Jelenleg is rendszeresen járok szakpszichológushoz és most kezdődne a terápia.
Csak mivel több éve van ez nálam, már kezd elhatalmasodni rajtam az, amit nap mint nap hallok...

válasza:A szüleid kérdései lehetnek jogosak, főleg, hogy rád így hatnak. Ha sima kötekedés lenne, akkor simán visszakérdeznél, hogy bal lábbal keltek-e fel. Nem maradsz ki semmi olyanból, ami a hasznodra válna, csak hát már elég nagynak érzed magadat, hogy mások tapasztalata helyett a saját hibáidból szeretnél okulni. Felnőtt vagy, megteheted. Az is fájni fog. A szüleid szeretnek és iszonyúan fájna nekik, ha butaságot csinálnál. Azért csiszolgatnak, mert te még egy kissé nyers gyémánt vagy és brilliáns ragyogásodhoz ez még kell. Természetesen van értelme az életnek, pl. egy szülőnek a gyermeke ad értelmet ahhoz, hogy minden nap elviselje a főnöke dolgait, a napi drágulásokat és minden mást is. Ezen felül te magad értelmet adhatsz az életednek, ha kitűzöl magad elé értelmes feladatokat, célokat. Lehet ez tanulás, önkéntes munka, pénzkeresés, házimunka, társkeresés, stb. Jobban leszel. Szinte mindenki átmegy ilyen krízisen a felnőtté válás során. Van, aki megszökik és úgy építi fel az életét. Ne erőlködj, hanem válts taktikát. Járj el sportolni, közösségbe, akár azokra az órákra is, amik nem kötelezőek. Addig sem kell hallgatni anyut, hogy mi lesz így belőled.

válasza:Szerintem, aki előttem írt választ, az nem ismeri a világ működését. Amit ő ír logikusnak hangzik, de a világ és a legtöbb szülő nem így működik. Nem a kérdezővel laksz együtt. Nem ismered a szüleit. Igaz, hogy én sem, de ő nem olyannak írta le a szüleit, akik olyanok lennének, akiket te magad előtt elképzelsz. Nem minden szülő jó és tökéletes. Olyan, mintha el sem olvastad volna a szülős részét a szövegnek. A kérdezőt hibáztatod, és a szülőket írod le jótakaróknak. Sajnos a világ nem így működik. Az én szüleim is többet tanulhatnának tőlem, ami a tudást, viselkedést illeti, mint én tőlük.
Nekem a véleményem az, hogy szerintem nagyon szörnyű életed lehet. Ha terápiára jársz, az már nagyon jó. Azt a tanácsot szeretném adni, hogy próbálj túlélni. Én is úgy érzem, hogy a én nem élem a hétköznapjaimat, hanem csak megpróbálok túlélni, eddig sikeresen és egyre jobban és könnyebben megy.
Kapcsolódó kérdések:
Kérhetem és mikor az utalás lehetőségét?Felelõtlen voltam ennek ilyen módú hitelfelvételéhez.1.100.000 ft.-ból 500.000 ft.van eddig kifizetve.
A sérült beteg súlyos égési sérüléssel került egy sürgősségi osztályra, ahol mindenféle tájékoztatás, konzultáció és bármiféle érzéstelenítés nélkül az érintett sérült testrészt egy ollóval kivágta az orvos a beteg lábából. Konkrétan a sarok volt érintett egy...
Új a munkahelye, stb, de vérnyomása rossz, sürgősen gyógyszer kellene neki
Írj bátran, szívesen segítek! Mivel én is hasonló helyzetben vagyok, úgy gondolom, segíthetnénk egymásnak, jót tenne ha megosztanánk egymással a problémákat.
6 éve vagyunk együtt a férjemmel, ebből 1 éve vagyunk házasok. Mindenben passzoltunk, összeillettünk, közös célok, közös tervek, nagyon szerelmesek voltunk egymásba és fel néztünk egymásra. Egészen az esküvőig így ment, és a férjem hirtelen megváltozott. Nem volt...
Jártam már pszichológushoz, nem is keveset. Akkoriban rengeteget segített, de úgy érzem egy ideje megint kezdek zuhanni. Nem merek újra segítséget kérni. Akkoriban jó sok kibeszélni magamból a problémákat, de azóta is arra gondolok, hogy vajon milyen rémálmokat...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!