Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Felnőttkori fitymaszűkület...

Felnőttkori fitymaszűkület esetében, ha NEM magánklinikán végzik a műtétet, hanem állami kórházban, akkor is van e lehetőség arra hogy altatásban végezzék a műtétet?

Figyelt kérdés
2011. máj. 27. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Hali!

Attól függ, milyen műtétet végeznek. Bemetszésnél nem szokás felnőttként vagy úgy 14-15 éves kortól, bár kér7ő. Komolyabb fitymaplasztikánál, RKM-nél vagy TKM-nél természetesen kér7ő állami intézményben is, főleg akkor, a a fitymaszűkület annyira súlyos, hogy indokolttá teszi, (pl. letapadásos/ráragadásos műtéteknél, vagy akár LSA esetén...) Szentesen pl. van úgy, hogy altatnak, de ott a Pásztor fődoki eléggé TKM-párti beállítottságú, sok fiatalt összezavart már, és ennek eleme az altatás is.

De hány éves vagy, milyen műtétet tervezel, mikorra vár6ó és miért?

Üdv: EE

2011. máj. 27. 17:55
 2/6 anonim ***** válasza:

>...

RKM = R-észleges K-örül-M-etélés

TKM = T-eljes K-örül-M-etélés (circumcisio)

(Akinek nem egyértelmű...)

2011. máj. 27. 18:03
 3/6 anonim ***** válasza:
És LSA=?
2011. máj. 27. 22:00
 4/6 anonim ***** válasza:

L-ichen

S-clerosis et

A-throphicus

Sorvadással járó sömörös bőrmeszesedés. Nem ajánlom, hogy bárki megkapja. A betegség nem ismert annyira, és főleg nőknél fordul elő, de férfiaknál is előfordul6, a fitymán és a makkon is. Ha a fitymán feltűnik ez a kór, nem gyógyítható, a TKM-en kívül nincs más le7őség a megoldására. De ez most nem ide tartozik.

A Kérdező viszont eddig elég kevés infót adott meg, ennyiből nem le7 sok hasznosat mondani.

Üdv: EE

2011. máj. 28. 03:24
 5/6 anonim ***** válasza:
No azért 2011ben nem hiszem, hogy szükség lenne a teljes körülmetélésre....
2011. jún. 12. 13:37
 6/6 miszmanoka válasza:
hát ha megfizetsz magadnak egy aneszteziológust,akkor biztos elaltatnak...de az nem 5 Ft...
2011. jún. 25. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

"Részleges" fitymaszűkület? (Bővebben lent! )

Az lenne a kérdésem hogy létezhet-e úgynevezett "részleges" fitymaszűkület. Nyugalmi állapotban minden probléma nélkül hátracsúszik a fityma, merev állapotban is félig hátramegy fájdalom nélkül (ha tovább húzom már fáj). Elkerülhető-e az orvos, vannak erre házi...

Fitymaszűkület lenne?

Merev állapotban a makk aljáig tudom hátrahúzni, és ott vége. Ez okozhat gondot a későbbiekben? vagy nem is fontos, hogy hátrébb menjen. Műtétet nem igazán szeretnék, mert gyakorlatilag körül metélnek.

Fitymaszűkület: Plasztika, bemetszés tapasztalatok érdekelnének?

A közeljövőben szeretném alávetni magam egy fityma plasztikának vagy bemetszésnek, nem tudom, hogy jól nevezem-e az eljárást. Ezt, és a körülmetélést ajánlotta a doki, de az utóbbiról hallani sem sakarok. A bemetszésről annyit mondott, hogy "csúnya" lesz, látszani fog...

Lehet hogy fitymaszűkület, lehet, hogy nem?

Szóval az van, hogy nyugalmi állapotban nincs baj, simán visszatudom húzni, merev állapotban kicsit nehezebb,kicsit fáj, de úgy is sikerül visszahúzni. De viszont beakad mögé,de kis rásegítéssel visszatudom húzni eredeti állapotában. Mit tanácsoltok? Olvastam erről a...

Segítség! Fitymaszűkület, mit tegyek? (bővebben lent. )

14 éves vagyok. Az teljesen biztos, hogy fitymaszükületem van. Az a kérdésem, hogy ( későn érő típus vagyok) ez még megoldóthat, tágíthatom? Esetleg van valami nyújtási gyakorlat amit tudtok ajánlani? Vagy már a műtét az egyetlen út? És ha igen, abból teljes körülmetélés, vagy mi?

A kezeletlen fitymaszűkület okozhat vizelési panaszokat?

Húgycsőgyulladásra vagy hólyaghurutra gondolok.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!