Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a kézenfekvő megoldás...

Mi a kézenfekvő megoldás generalizált szorongásra?

Figyelt kérdés

Diagnosztizáltak ezzel a dologgal még régebben, úgy írnám le hogy van amikor irracionélis hülyeségek "kattannak be" és hónapokig nem tudok szabadulni a zavaró gondolatoktól. Pedig szinte semmi esély hogy úgy történjen pl. egy holnapi eset ami a fejemben lezajlott.

Tény hogy gyerekkoromban sokszor alakultak helyzetek rosszabbul mint vártam, de felnőttként már csak nem kéne ettől tartanom.

Van hogy kényszeresen ki kell mondanom magamban szavakat, mondatokat ez sem túl bíztató tünet.

Voltam pszichológusnál, de ő csak a pszichiáter ismerősét ajánlgatta állandóan aki ugye a gyógyszereket írja, a pszichológus terápiás módszere sajnos egyenlő volt a nullával.

Köszönöm hogy elolvasta.

jan. 26. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:
65%

Ezt szerezd be, jobbulást:

[link]

jan. 27. 15:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
jan. 27. 15:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
És miért lenne gáz , gyógyszeres segítséget kérni ? Nincs benne semmi szégyen. Sokkal rosszabb ha évek óta kínoz valami ami beszukiti az életed / vagy nyomaszt hosszú távon. Akkor inkább már gyógyszeres segítség.
jan. 31. 21:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem lenne gáz, de ahogy tapasztaltam itt megállás nélkül írják a cuccokat, aztán már azon kapja magát az ember hogy 1 éve 3 különböző gyógyszert szed.

Régebben én is szedtem egy fajtát, de csak rá szoktatni akartak minél többre, a vége pedig a közelben sem volt. (az állapotom pedig hasonlóan váltakozott, mint most is)

febr. 1. 00:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha gyógyszerre van szükséged, akkor gyógyszert kell szedni. Mért baj az? A betegségedet nem lehet máshogy kezelni. Nem kibeszélhető lelki baj, hanem testi. Kényszerbetegség. Az agyra ható gyógyszerek kellenek.
jún. 2. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Antidepresszáns elhagyása után mik a tapasztalataitok? 10-11 hónapig szedtem (sertraline) generalizált szorongásra, disszociatív zavarra, enyhe pánikra.

Kb. 4 hete hagytam el, most így a 4. héten érzem, hogy néha-néha előjönnek ilyen rosszullétek, enyhe szédülés, hasi diszkomfort érzés, bizsergés. Volt hasonló tapasztalata valakinek?

Mirzaten (Mirtazapin) jó lehet generalizált szorongásra?

Pszichiáterem ezt írta, de a betegtájékoztatóban csak depresszióra ajánlják. A klasszikus (SSRI/SNRI) antidepreszánsokkal ellentétben.

Többféle gyógyszert szedek évek óta generalizált szorongásra és labilis személyiség zavarra,ez segíthet?

Antidepresszáns mellett lamolepet és kventiax-ot szedek és ami a nagy gond,hogy napi rendszerességgel frontint is hónapok óta mivel a másik 3 gyógyszer nem adott szorongás és nagyfokú idegesség csökkenést. Ez gondolom,nem jó így. Én azt gondoltam,hogy az...

Melyik az az antidepresszáns, ami a legkevésbé okoz durva mellékhatásokat? (szorongásra) + a mg is érdekel.

Több éve tartó pánikbetegségre és szorongásra kell majd szednem, de lehet ,,beleszólásom".Előtte tájékozódni szeretnék saját tapasztalatokat olvasva. Bár igen tudom, hogy mindenkinél máshogyan hathat, de azért nagyjából. És mennyi idő múlva fejti ki a hatását? Az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!