Van itt olyan, akinek pánik rohamai vannak?
Leírná az okát, és hogy hogyan kezeli, esetleg ha publikus az életkorát és nemét?
Szívesen beszélgetnék róla. Megrémiszt, hogy lehet, nekem is ilyen van. 17/f
Azt hiszem nekem is van ilyen.:S
Ha valamin bepánikolok, akkor elkap a légszomj, remegek, nyomást érzek a mellkasomba, és elkezdek minden féle ok nélkül zokogni, és ettől még jobban megrémülök, és még erősebb lesz.
Szerencsére nem sűrűn jön elő.
30/N
Sziasztok!
33 éves férfi vagyok.kb.5 éve kezdődtek a rohamaim,de most már sokkal kevesebb van,és a lényeg,hogy tudom kezelni gyógyszer,és minden különösebb módszer nélkül.Mi az oka a pániknak? a félelem természetes emberi érzés.Ezzel önmagában nem is lenne baj.A pánik a félelemtől való félelem.Aki nem meri átélni a félelmeit,az lesz pánikos.Jön a félelem,az ember belekapaszkodik,nem tudja elengedni,ráparázik,hogy a mentő viszi el,infarktust kap,elájul,meghal.Na itt kezdődik a baj,az ördögi kör.
Minden pánikosnak,aki olvassa:NE ÁLLJATOK ELLEN SEMMINEK!
Ne kapaszkodjatok bele a negatív gondolatokba bármi is történik a pánikroham alatt,bármilyen testi tünet,érzés jelentkezik,mindent el kell engedni,csak megfigyelni,ahogy jön,és elmegy.Roham alatt nem szabad menekülni akármekkora is a kísértés,tudom ilyenkor az ember kifutna még az univerzumból is,de erősen jelen kell lenni,és átélni a félelmet.Mély,ritmusos lélegzés,erre koncentrálni,és nem foglalkozni a gondolatokkal.segíthet az is,ha az ember eltereli a figyelmét,nézegeti a fákat,madarakat,akármit.És ne töprengjetek sokat az élet dolgain,minél kevesebbet aggodalmaskodni,mert ha ezek a pszichés nyomások összeadódnak,ezek is hajlamosítanak a pánikra.
Ha van kérdés,szívesen válaszolok.
nemem: férfi
korom:28
20 éves korom óta, kiváltó ok, egy lsd trip alatt feldolgoztam a halál fogalmát olyan mélységekben, ahogy egy 20 éves fiatalnak nem lenne szabad.
Gyógyszeres kezelés nálam nem jött be úgy éreztem, többet árt mint használ.
Mikor rohamom van, ami mára szerencsére ritka, minden testi érzés furcsa, ha pl hideg van és fázik a homlokom, ráparázok, hogy biztos nem kap elég vért a fejem... ilyenkor teljesen elmennek otthonról, menekülök, mert úgy érzem, csak anyám közelében nyugodhatok meg, ilyenkor menekülès közben nem szabad az utamba állni mett kiszámíthatatlan vagyok, már egy rendörségi üggyel is gazdagított egy szegény munkáját végzõ biztonsági õr, akinek megigazítottam az arcszerkezetét önkívületi állapotban...
mára ha érzem a közeledtét, légzõ és meditációs gyakorlatokkal meg tudom elõzni az esetek 90% ában...
Legtöbbet a vallások segítettek, bár én hihû ateista vagyok, de sokat segített,hogy megismertem a legtöbb fõ vallás gondolatvilágát és, jogy különbözõ kultúrák mit gondolnak a halálról elmúlásról, valamint nem zárom ki a gondolatot, hogy egyszer talán megtalálhatom a hitet, de ez eddig nem történt meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!