Alvásparalizisek, rossz álmok okozhatnak pánikrohamot? Egyáltalán pánikroham ez vagy szívbaj?
A roham pàr màsodperccel az àlom utàn van.
Rossz àlomból felriadok és úgy érzem,valami nem stimmel fizikailag bennem,szóval nem érzem valami jól magam,de hogy pontosan mit érzek azt nem tudnàm megmondani.Fàjdalmat nem.Próbàlom nyugtatni magam,ennek ellenére 4-5 màsodperc múlva érzem hogy gyorsul a szívverésem.Ha felülök még rosszabb,akkor még jobban begyorsul.A vérnyomàsom is magas.160-180.Alig birok kimenni a mosdóba annyira le vagyok gyengülve és mindenem remeg főleg a làbam és mintha be lennének feszülve az izmaim olyan merev mindenem.Aztàn ràz a hideg nagyon és teljesen ki vannak hűlve a végtagjaim.Nehezem múlik el.Pàr éve màr történtek ilyenek velem.Aztàn hosszú időre elmúlt.Most megint van elég sokszor.Mi lehet ez?

válasza:Én az ilyen àlmok közben nagyon erőlködök hogy hangot tudjak kiadni.És nagyon erős érzelmek vannak bennem borzasztó düh és/vagy félelem.Biztos hogy ilyenkor én is fuldoklok vagy horkolok nyöszörgök.Szóval erős a gyanúm hogy ilyenkor hosszabb időre nem tudok lélegezni rendesen.Én attól félek,ha ez sűrűn előfordul,nagyon megterheli a szìvet és keringést.Vagy nincs okom aggódni emiatt?
Màr jó ideje nem alszom normàlisan àltalàban 1,5 órànként felébredek.Vagy alszom 3-4 óràt és annyi többet nem tudok.
Azt gondolom a munka miatt van.Elég nehéz fizikailag,stresszel,hajszolt vagyok.Előtte évekig nem volt semmi bajom.Régebben mikor egy màsik munkahelyen dolgoztam,akkor nappal voltak pànikrohamaim,de olyan szinten hogy fel kellett mondanom.De aztàn renbe jöttem.Erre most tessék,màr lassan lefeküdni sem merek,pedig valamikor imàdtam àlmodni :(
Kapcsolódó kérdések:
Véget ért az egyik kedvenc rajzfilm sorozatom és rendkívül depressziós vagyok emiatt. Asperger szindrómás fiú vagyok. Egyik pillanatról a másikra zuhantam a depresszióba és nagyon rossz érzés. Mindig attól félek h nem fog elmúlni.28f
Ez életem első párkapcsolata, amely komoly. Korábban voltak ilyen kisebb 1-2 hónapos "kapcsolatok", de ott részemről nem voltak viszonzottak az érzelmek, ezért is lett vége. Olyan volt már többször, hogy valakivel elkezdtem randizgatni, úgy éreztem, hogy bele is...
(Lehet h rossz kategória)
1-2 éve kezdődött a dolog, hogy nem emlékszem sok mindenre. Úgy értem hogyha valaki megkérdzné hogy mit csináltam az elmúlt egy hétben nem tudnék sok mindent felsorolni, mert nem emlékszem. Ez az egyik. A másik pedig hogy összemosódnak az emlékek. Amik megmaradtak...
Igazából nincs semmi betegségem (tudtommal) ami miatt meghalhatnék ebben a korban, leszámítva persze a baleseteket. De valamiért mégis úgy érzem, hogy nekem már nincs sok hátra. Nem azt érzem, hogy holnap már nem ébredek fel, nem pánikbetegség hanem, hogy csak néhány...
Tudom, nem a világ legnagyobb problémája, de már kezd kiakasztani, hogy nincs egy rendes, nyugodt éjszakám. Kényszerbetegség és depresszió miatt Olwexyát szedek már kb 2 éve, soha semmi bajom nem volt tőle, szóval szerintem nem lehet ez a gyógyszer miatt, ez a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!