Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Cukor vagy édesítőszer?

Cukor vagy édesítőszer?

Figyelt kérdés
Károsabb vagy jobb ha a teát, üdítőt stb. édesítőszerrel iszunk mintha cukorral innánk? Tudom mind kettő káros. Az édesítőszerek is, de ha választani kell mégis melyik a jobb?
2019. szept. 21. 11:43
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
A cukor, vagy a méz.
2019. szept. 21. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Cukor. Csak nem kell állandóan azt inni. A víz legyen a fő folyadék.
2019. szept. 21. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
Attól függ milyen édesítőszer! A stevia biztosan jobb, mint a cukor!
2019. szept. 21. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Érdekes hogy a cukrot írjátok sokan pedig állítólag a cukorra összefüggő betegségek (elhízás, IR, cukorbetegség, érelmeszesedés stb.) sokkal jobban bizonyították mint az édesítőszerrel összefüggő betegségek (pl. Szacharin és hólyagrák)

[link]

2019. szept. 21. 12:24
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

A cukor nem méreg, ezt a baromságot el kéne már felejteni. A cukor egy természetes anyag, természetesebb, mint az édesítőszerek. A szénhidrát pedig nélkülözhetetlen alapeleme a létezésnek.

A mértéktelen zabálás meg a kiegyensúlyozatlan étrend a káros. Meg a hülyeség terjesztése...

2019. szept. 21. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
64%

"(elhízás, IR, cukorbetegség, érelmeszesedés stb.)"


Ugye tudod, hogy ezek közül egyiket sem a teába tett 1 kanál cukor okozza?

2019. szept. 21. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

"A cukor nem méreg, ezt a baromságot el kéne már felejteni. A cukor egy természetes anyag, természetesebb, mint az édesítőszerek. A szénhidrát pedig nélkülözhetetlen alapeleme a létezésnek."


1. Gyilkos galoca is természetes anyag

2. A cukor ebben a formában baromira nem természetes, ez egy feldolgozott finomított szénhidrát. Akkor lenne természetes ha cukor helyett cukorrépát ennél (máris sokkal jobb a glikémiás index)

2019. szept. 21. 12:33
 8/10 anonim ***** válasza:
40%

#5 A finomított cukor nem természetes, azt az ember állítja elő!

Igen, a cukor a természetben ott van a tejben, a gyümölcsökben, a zöldségekben, stb.; és igen, azokban normális, hogy van cukor, meg hogy megeszed, mert kell a szénhidrát.

De az nem természetes, hogy a lekváros tésztára, ahol ugyebár már magában a lekvárban is egy rakás hozzáadott cukor van, még rányomsz három púpozott kanál porcukrot, mert neked nem elég édes... Az emberek túlságosan sok hozzáadott cukrot fogyasztanak. Ebben nincs egyáltalán semmi természetes.

2019. szept. 21. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor miért kérdezted?
2019. szept. 21. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
54%

Én a teába mézet teszek, üdítőt nem szoktam inni. Egyébként édesítőszert használok, eritritet vagy xilitet, de ritkán és keveset. A cukrozott ételeket igyekszem kerülni, de ha nagy ritkán megeszek egy sütit vagy iszok egy pohár üdítőt, akkor már inkább a cukrosat választom, ennyitől nem lesz bajom, ez csak pár alkalom évente. Amióta "leszoktam" a cukorról, már nem vonzanak annyira az édes ételek, italok.

Nem igazán bízom az édesítőszerekben, az ízüket sem szeretem, kivéve a fenti kettőt. Értem a dilemmádat, én úgy gondolom, mindkettőből jobb keveset fogyasztani, édesítőszeres üdítőknél megnézni, milyen édesítőszer van bennük, ez is számíthat a döntésnél.

2019. szept. 21. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!