Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A zsíros vagy a sovány sajtok...

A zsíros vagy a sovány sajtok az egészségesebbek?

Figyelt kérdés

Sok információt lehet hallani arra vonatkozóan hogy lehet hogy a zsíros sajtok egészségesebbek mint a soványok. Nem véletlenül a mediterrán vidéken is inkább a zsíros sajtok vannak, ha belegondolunk camombert parmezán, különböző kékpenészes sajtok stb.

Igaz hogy a zsíros sajtokban jobban vannak terített zsírok ami állítólag egészségtelenek, de legújabb kutatások szerint az érelmeszesedés inkább a magas inzulinszint okozza és a telített zsírok csak egy rizikótényező, önmagában nem tudnak az érfalra lerakódni, valahogy meg kell sérteni az éret, valamint egyre többször hallom hogy a zsíros sajtok termékenységet segítenek elő illetve egyes betegségek vissza szorítják. Nem véletlenül hogy a legegészségesebb népek is inkább zsíros sajtokat esznek. A sovány sajtokban lényegében csak fehérje, tejfehérje ami nem biztos hogy egészséges allergizál stb.

Illetve ott van az inzulin index kérdése is...


2019. okt. 21. 08:30
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha szerencsed van a sajt tejobol keszul. Ha pedig tejbol keszul, zsiros. A nem zsiros sajtok gagyi tejporos termekek ami hosszutavon egeszsegtelen ! A zsir nem egeszsegtelen !
2019. okt. 24. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!