Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Margarin, vaj: milyet fogyassz...

Margarin, vaj: milyet fogyasszak ami tényleg egészséges/kevésbé káros?

Figyelt kérdés

2020. szept. 29. 03:14
 1/9 anonim ***** válasza:
43%

A vaj és a zsír nagyon egészséges.

A margarin műanyag, nem élelmiszer, kutass utána.

2020. szept. 29. 03:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Vajat. Ha megteheted, vegyél abból is jó minőségűt.
2020. szept. 29. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Teavaj, tejből készül
2020. szept. 30. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
100%
A margarin az hidrogénezett növényi olaj. Konkrétan étolaj van szilárd/kenhető állagúra alakítva.
2020. szept. 30. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
70%
A vaj állati eredetű , míg a margarin álltálaban növényi olajokból készül. A margarinnal az a probléma, hogy a hidrogénezett növényi olajok miatt magas a transzzsírtartalmuk. Viszont a jobb minőségű, drágább margarinokban már nincsen hidrogénezett növényi olaj és a telítetlen zsírsavanak köszönhetően csökkenti a koleszterin szintet. A vajban több az energia és szerintem finomabb mint a margarin, viszont a telített zsírsavak miatt megemeli a koleszterin szintet. Véleményem szerint egyik sem fejt ki káros hatást, ha mértékkel fogyatjuk és persze odafigyelünk a változatos étrendre.
2020. okt. 1. 02:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
27%
#1 válaszoló. Felvilágosítanál hogy a margarin mióta műanyag és hogy miért az? Gondolom ez is csak egy tévhit.
2020. okt. 1. 02:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#5 Egyszer s mindenkorra felejtsétek el a túlhaladott, hamis koleszterin-elméletet. A szérum koleszterinjét a májban szintetizált, ott keletkezett koleszterin szabályozza, és nem az elfogyasztott ételben kimutatható koleszterin mennyisége. Az agyműködéshez a koleszterin elengedhetetlen. Akiknek idős korban (50+) koleszterincsökkentő sztatint ír elő az orvos, megpecsételi a páciens sorsát. A koleszterinszint helyett a triacilglicerid-szint és a glükóz rendszeres (félévenkénti) mérése sokkal fontosabb. No meg a D-vitamin 100 nmol/l körüli szinten tartása.

Ha nem viszed túlzásba a zsiradékok fogyasztását, a vaj és az állati eredetű zsiradék nem károsítja szervezetet - az olívaolajnál, a kókuszolajnál is egészségesebb variánsa a táplálkozásnak. És az omega-3 (EPA, DHA) pótlása étrendkiegészítő formában is rendkívül fontos, hacsak nem fogyasztotok naponta kilószámra lazacot.

2020. okt. 3. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
60%
Csakis vajat ! A margarin MEREG !!!
2020. okt. 3. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
58%

Márpedig szakértők a margarint tartják egészségesebbnek és átvizsgálva én ezt megalapozottnak is gondolom. Iszonyatos urban legenda, hogy a margarin méreg és közeláll a műanyaghoz. A margarin egészségességét arra alapozzák, hogy többnyire növényi alapok által elvileg bővelkedik ásványi anyagokban és a koleszterinre is kedvező hatással van. Miközben a mai teavajaknak sincs közük az ősi vajhoz és tej mellett telepakolják ezeket további egészségtelen zsírszármazékkal. A zsírt érzem a teavajakról. Nekem a vajjal és joghurttal kevert margarinok a kedvenceim, amik pontosan jobban is közelítenek az igazi vajakhoz.

Egyébként mindenki egye azt, ami szerinte számára megfelelő egészségileg és ízlés szerint.

2020. okt. 13. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!