Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tudok fogyasztani, ami...

Mit tudok fogyasztani, ami nem hús és pótolja a napi 250 grammnyi csirkemellben lévő fehérjét? Sportolok rendszeresen. Nem vagyok vegán, de plant based diet-et tartok.

Figyelt kérdés

Nem vagyok Vegan, nem is tervezek azzá válni, de már nagyon régóta egy alapjaiban véve "plant based" diétát tartok. Nehezen emésztem a husokat és nagyon nem kívánom, viszont a fehérje bevitelhez elengedhetetlen. Vannak fehérje porok amik növényi eredetüek, de ezek nagyon drágák és eleve használom is, de csak kiegészítésképpen. Napi 200 gramm tojást eszem reggelire, bio, a csirkéimtől van, házi :) mézet is eszem, normális méhésztől veszem a mézet, nem pedig nagyipari szemetet. Tejterméket mértékkel, bio, termelőtől, vagy BIO gazdálkodásból sajtokat még ritkámn szoktam enni, de ebből eleve keveset mert laktóz érzékeny vagyok egy nagyon picit.


Sajnos a csirkemelltől nem tudtam megválni, pedig nem is kívánom, undorodom tőle, évek óta csak nehezen de leerőltetem. Sajnos azonban nem találtam mást, ami helyettesíteni tudja a nagymértékü fehérjét, ami benne van. Tudtok valamit ajánlani?


Köszi.


2020. okt. 29. 18:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Túró, zsírmentes tej. A sajt is jó, csak azzal nagyon sok zsírt is be fogsz vinni.
2020. okt. 29. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem akarok tejtermékből bevinni fehérjét, de azért köszi :) Írtam, hogy növényi alapu vagyok. valami nem állati eredetü dolog kéne.
2020. okt. 29. 18:46
 3/13 anonim válasza:
100%
A lencse ideális lehet számodra. És ha a zsír beviteled egy részét olajos magvakbol pl. földimogyoróbol fedezed az is jó fehérje forrás lehet.
2020. okt. 29. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
58%

Esetleg tofu? Én nem vagyok vegetáriánus, az ízéért szeretem a tofut. Nagyon finom kajákat lehet belőle csinálni.

Illetve hüvelyesek: lencse, csicseriborsó, bab, ezekben is sok fehérje van. pl. vörös lencsében több mint 20 g/100 g, csicseriborsóban is 20 gr körül...

(gondolom, mivel ne legyen állati, hal is kilőve, ugye?)

2020. okt. 29. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
ritkán szoktam enni halat is, nem az a lényeg ennek az egésznek hogy sose egyek húst, hanem nem szeretem a húst eleve, nehezen emésztem, ezért döntöttem amellett, hogy minimalizálom. Ez nem annyira erkölcsi dolog, bár azért az nem rossz, ha tudom, hogy az a tehén amiből a tejterméket fogyasztom, jól van tartva, nem kínozzák, illetve a csirkéimnek még mobilklímát is szereltem be nyárra :D A tojást pl tök jól megtudom emészteni. Tofuval egyszer megjártam, nem tudom miért ( lehet mert már leértékelt volt? ), de hasmenést és puffadást okozott, pedig tényleg jó dolog és még szendvicsbe, vagy puffasztott rizsre is tök jó feltét. köszi, lehet adok neki még egy esélyt.
2020. okt. 29. 19:08
 6/13 A kérdező kommentje:
Mármint tyúkjaimnak pontosabban :D
2020. okt. 29. 19:08
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A tofu fehérje-szempontból üt mindent, ami nem állati, és nem kell a szénhidrát vagy zsír. Viszont más szempontból elég kontraverzális egy dolog, szerintem nem ajánlott a a rendszeres fogyasztása, viszont ha már témánál vagyunk, nézz utána a tempének is. Az is szójababból van, de mégis az kimondottan egészséges.


Máskülönben amiket már írtak: hüvelyesek, csicseriborsó, magvak, azokból készült krémek (100%-os mogyorókrém, mandulakrém... hm de fincsik ;)).

2020. okt. 29. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
huh, a csicseriborsón kívül tényleg mind finom :D én valamiért keserűnek érzem, a lencsét viszont szeretem mondjuk! Köszi az ötletet, utána nézek! A 100%-os mogyorókrémet azt nagyon bírom, de nagyon drága is :D de az üt!
2020. okt. 29. 19:24
 9/13 A kérdező kommentje:

Aki a tofut ajánlotta annak nagyon szépen köszönöm, kipróbáltam ezt a vegán receptet és őrületesen finom lett. A legjobb benne hogy meg kellett sütni a tofut így sokkal jobb lett az egész íze és állaga is. :)


[link]


Vicces amúgy az egészben hogy amikor ilyesmit eszem nem pedig húst akkor nem érzem magam nehéznek utána.

2020. okt. 30. 16:43
 10/13 anonim ***** válasza:

A csicseriborsót a falafel-alapanyagnaj, illetve hummusz-alapanyagnak jó csinálni. A szárított, darált csicseriborsó (csicseriborsóliszt) talán gazdaságosabb alternatíva + más hozzávaló sem kell.

Egyébként meg ott van a többi borsó is (zöld, sárga), főzelékeknek/levesnek.

2020. okt. 30. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!