Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi akadálya van annak, hogy a...

Mi akadálya van annak, hogy a tojást és a húst nem nyersen esszük meg? Ugyanaz a tápanyag van benne, nem!?

Figyelt kérdés

Tojásról jó lenne visszajelzést adnotok, mert hallottam már kalandorokról, akik madarak, hüllők tojásait ellopták és megették nyersen, de így is felszívódna a fehérje? Mert lényegében főzéskor a fehérjék denaturálódnak, elvesztik a kémiai kötésüket, ami valami úton módon segíti a lebontásukat később a szervezet által... ha jól tudom.

A húst gondolom csak azért, hogy ne kapjunk szalmonellát. És a húsevő állatoknak miért elég a nyers hús? Nincs más egyéb élelmük, pl. kenyér és ők is csak nyersen eszik.


febr. 14. 18:12
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Évek óta napi szinten eszek nyers tojást, eddig még nem volt bajom, de igen, a szalmonella és egyéb fertőzések miatt nem esszük nyersen.
febr. 14. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
A hús rostos, nyersen sokkal nehezebben emésztjük meg, mint sütve-főzve.
febr. 14. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A szalmonella és e-coli miatt
febr. 14. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A nyers húsban meg a nyers tojásban elég sokféle kórokozó lehet - nem csak szalmonella - , ezek jó része akár halálos fertözést is okozhat.

Emellett nyersen mindkét élelmiszer kifejezetten nehezen emészthetö.

febr. 14. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én lettem már szalmonellás nyers tojástól. Hát senkinek se kívánom azt a 3 hetet, amit konkrétan a fürdőben éltem le...
febr. 14. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
68%

Sokkal finomabb, és könnyebben emészthető főzve-sütve. De lehet nyersen is enni, ha friss, és megbízható helyről származik, illetve nem aggódsz egy esetleges fertőzés miatt. Pl. tatárbifsztek nincs megsütve, és vannak nyers tojásból készült ételek is. Bizonyos húsokat mindenesetre biztonságosabb hőkezelés után fogyasztani.

A húsevő állatoknak nagyon erős gyomorsavuk van, ami jó eséllyel megöli a kórokozókat. Ők a nyers hús fogyasztásához szoktak hozzá, és a szaglásuk sokkal jobb, mint az emberé, így a szaga alapján el tudják dönteni, érdemes-e megenniük valamit.

febr. 14. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

5 eve eszek mosas nelkul nyerstojat naponta. Soha nem vagyok beteg.


A tatarbisztek is nyers meg a szusi. A disznot ne edd nyersen egyedul. Bar a bacon szalonna is nyers es disznobol van. Es azt is megesszuk nyersen.

Igy a marhahust nyugodtan edd nyersen. En meg csirkemeg pulykamajat szoktam nyersen enni rendszeresen. Semmi bajom toluk.

febr. 15. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!